Surma põhjuste statistikas on Eestis kolmandal kohal koroonasurmad (3)

BNS
Copy
15.03.2021, Tallinn Kiirabibrigaadid transportimas Lasnamäe ja Maardu koroonahaigeid Ida Tallinna Keskhaiglasse. Kiirabi, covid, covid19, koroonaviirus. Foto Tairo Lutter, Postimees FOTO: Tairo Lutter
15.03.2021, Tallinn Kiirabibrigaadid transportimas Lasnamäe ja Maardu koroonahaigeid Ida Tallinna Keskhaiglasse. Kiirabi, covid, covid19, koroonaviirus. Foto Tairo Lutter, Postimees FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Käesoleva aasta algus on kaasa toonud surmade arvu suurenemise – statistikaameti andmetel suri aasta esimese kaheksa nädalaga 600 inimest rohkem kui möödunud aastal samal ajal ning surma põhjustest on kolmandale kohale tõusnud koroonasurmad.

Aasta esimese kaheksa nädalaga suri 3398 inimest. Kõige rohkem on lahkunud neid, kelle vanus on üle 80 aasta. Neid oli rohkem kui 1700. Üle 1000 oli vanuses 65 kuni 79. Nooremaid oli alla 500. Aasta alguses on surnud 600 inimest rohkem kui mullu samal ajal, kirjutab ERR.

Lääne-Tallinna keskhaigla juhi Arkadi Popovi sõnul annab Eestis tuvastatud liigsuremus inimestele olulist infot ja olulist sõnumit, et asjad on korrast ära.

«Meedikud rääkisid sellest juba paari kuu jooksul, et meil alates novembri keskperioodist hakkas suremus Eestis kasvama. Täna me oleme jõudnud sinna, kus see on ametlikult konstateeritud. See on tõsine sõnum,» lausus Popov.

Andmed surma põhjustest on praegu vaid jaanuari kohta. Tervise arengu instituudi surma põhjuste registri juht Gleb Denissov ütleb, et kui vereringeelundite haigused on surma põhjustena tavapäraselt esikohal, siis uudis on koroonasurmade jõudmine arvult kolmandale kohale.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles