Madise: keskkonnaminister pole kasutanud võimalust raierahu kehtestada (6)

BNS
Copy
Ülle Madise
Ülle Madise Foto: Madis Veltman

Õiguskantsler Ülle Madise sõnul on keskkonnaministril seaduse järgi õigus lindude sigimisperioodil raieid piirata, ent senine ega ka varasemad ministrid pole seda teinud.

«Õiguskantsleri kinnitusel võib keskkonnaminister metsaseaduse järgi piirata metsaraiet loomastiku ja linnustiku kaitseks nende sigimisperioodil mitme rindega puistutes ja segapuistutes 15. aprillist kuni 15. juunini. Paraku ei ole keskkonnaminister siiani seadusega antud võimalust kasutanud ega raiepiiranguid oma määrusega kehtestanud,» vahendas BNS-ile õiguskantsleri seisukohta Keskkonnateabe Ühenduse keskkonnaanalüütik Terje Põvvat. «Samasisulise vastuse saatis Madise juba 2019. aasta juunis MTÜ Eesti Metsa Abiks järelepärimisele.»

Eestis pesitseb 229 linnuliiki, kellest üle saja on metsalinnud. Lindude pesitsemine algab enamasti märtsi alguses ja kestab kuni augusti lõpuni. Ühel hektaril metsasel alal pesitseb keskmiselt kolm-neli paari linde. Loodus- ja põlismetsades aga on pesitsejaid keskmiselt 11 paari hektari kohta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles