Paavst Franciscus nimetas maffiat patuseks ühenduseks (1)

Copy
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: VATICAN MEDIA/via REUTERS

Paavst Franciscus süüdistas pühapäeval teravalt maffiat, nimetades seda patuseks organisatsiooniks, mis on ära kasutanud koroonaviiruse pandeemiat.

Itaalia tähistas pühapäeval organiseeritud kuritegevuse ohvrite mälestuspäeva.

«Maffia esineb maailma eri paigus ja pandeemiat ära kasutades on ta korruptsiooni abil rikastunud,» ütles paavst pärast oma igapühapäevast inglipalvet.

Eelkäijaile viidates ütles Franciscus, et «Johannes Paulus II taunis nende surmakultuuri ja Benedictus XVI mõistis nad hukka kui tee surmale».

«Need patused ühendused, maffiakoetised vahetavad vastupidiselt Kristuse evangeeliumile usu ebajumalakummardamise vastu. Täna meenutame kõiki ohvreid ja kinnitame taas pühendunud vastuseisu maffiale.»

Pandeemia tõttu paavsti akna peal kõne pidamas ei näe.
Pandeemia tõttu paavsti akna peal kõne pidamas ei näe. Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Sitsiilias septembris 2018 peetud vabaõhumissal nimetas paavst Franciscus maffia liikmeid «jumalateotajaiks». Toona avaldas ta Sitsiilias austust seal 25 aastat varem maffia tapetud preestrile. 

Itaalia maffiavastane organisatsioon Libera on pidanud 21. märtsil aastaid organiseeritud kuritegevuse ohvrite mälestuspäeva, kuid viimastel aastatel on see pälvinud ka riikliku tähistamise.

«Maffia väljajuurimine on võimalik ja vajalik,» ütles Itaalia president Sergio Matarella pühapäeval tehtud avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles