Rakvere pakub konkurentsi Narvale ja Heimtali Tartule

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Kristiina Aasvee, Kristiina Hussari ja Anne Kose loodud Pärdi muusikamaja arhitektuurikonkursi võidutöö näeb ette hoonete püstitamise Rakvere ringteele.
Kristiina Aasvee, Kristiina Hussari ja Anne Kose loodud Pärdi muusikamaja arhitektuurikonkursi võidutöö näeb ette hoonete püstitamise Rakvere ringteele. Foto: eskiis

Riigikogu kultuurikomisjon vaeb 11 kultuuriehitist, et otsustada, millisel neist on enim potentsiaali saada riikliku tähtsusega objektiks ja ühtlasi märkimisväärset tuge riigi kaukast. Liisk peaks langema aprillis, misjärel peab komisjoni otsuse kinnitama riigikogu. Rahakotirauad avanevad väljavalitutele 2024. aastal.

Eelvaliku sõela on läbinud mitu suurt, aga ka hulk väiksemaid projekte. Suuremate sekka kuuluvad näiteks Rahvusooper Estonia praeguse hoone juurdeehitus ning kirglikke vaidlusi põhjustanud Tartu südalinna kultuurikeskus (SÜKU).

Väiksemate hulgas on Kahni keskus ja Saaremaa muuseumi arendamine Saaremaal, Anu Raua keskus Heimtalis, samuti Arvo Pärdi nimeline muusikamaja Rakveres.

Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Aadu Must lausus, et lõppvalikusse ei pruugi jääda ainult kaks objekti. «Võib-olla kolm, võib-olla kaks. Teoreetiliselt võiks neid olla neli, kui seal on nii-öelda lisaks pintsakule ka mõni nööbikene küljes. Näiteks mõnele [komisjoni liikmele] meeldib Anu Raua keskus, kuna ta [maksumus] on ainult kaks ja pool miljonit, aga see pole veel lõplikult paigas,» rääkis Must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles