Europarlament mälestas märtsiküüditamise ohvreid leinaseisakuga (2)

BNS
Copy
Europarlamendi plenaarsaal Brüsselis.
Europarlamendi plenaarsaal Brüsselis. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi president David Sassoli mälestas täiskogu istungi avakõnes 1949. aasta küüditamise ohvreid, parlament mälestas ohvreid leinaseisakuga.

Sassoli mälestas täiskogu istungi avakõnes 1949. aasta küüditamise ohvreid, öeldes, et 25. märts ei ole vaid vabaduse, vaid ka leina päev, edastas Euroopa Parlamendi pressiesindaja.

«Mälestame Nõukogude Liidu küüditamise ohvreid. Tuhanded perekonnad, suures osas naised ja lapsed, kolmest Balti riigist - Eestist, Lätist ja Leedust - küüditati Siberisse. Vaid vähesed neist jõudsid koju tagasi. Oluline on neid inimesi üheskoos mälestada, et sellised inimõiguste rikkumised kunagi ei korduks,» sõnas Sassoli märtsiküüditamise ohvrite mälestuseks toimunud leinaseisaku eel.

Lisaks rääkis Sassoli Hiina sanktsioonidest ning Kreeka revolutsiooni 200. aastapäevast.

Parlament kaitseb inimõigusi EL-is ja kogu maailmas, rõhutas Sassoli, viidates Hiina sanktsioonidele viie Euroopa Parlamendi liikme ja Euroopa Parlamendi inimõiguste allkomisjoni vastu. «Taolised kättemaksuaktsioonid on vastuvõetamatu reaktsioon parlamendi õigustatud murele inimõiguste rikkumiste pärast Hiinas,» sõnas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles