Nädala plaat. Risk, mis õigustab ennast absoluutselt

Margus Haav
, reporter
Copy
Kadri Tegelmann, Mike Fentross, Maarten Ornstein
"Laula!"
Kadri Tegelmann, Mike Fentross, Maarten Ornstein "Laula!" Foto: Kaanefoto

Üks kunsti olulisi funktsioone inimese paremaks muutmise pikal ja okkalisel teel on pakkuda üllatust, läheneda igavikulistele teemadele uue nurga alt. Mõtestada ümber klassikalisi kaanoneid, aga nii, et kõik oluline jääks alles. Muusika, kus saavad kokku eesti rahvalaul, barokk ja teatud džässilikud elemendid, võib tunduda esmase kirjelduse järgi pisut ootamatu ning ehk segunematugi kokteil.

Eestlanna Kadri Tegelmann koos kahe hollandi muusikust härrasmehega on aga selle käsile võtnud ning lahendanud asja vaimustaval ja väga professionaalsel moel. «Laula!» sisaldab sellist muusikat ja lähenemist, mida te kuulnud pole. Põnev on seegi, et kaks kolmandikku sellest triost on hollandlased ja eestikeelse nimega plaat ilmus valdavalt klassikalisele muusikale spetsialiseerunud hollandi leibeli Zefir all.

Kadri Tegelmann on klassikalise häälekooliga metso­sopran, kellele «Laula!» on debüütalbum. Mike Fentross on vanamuusik, kelle spetsialiteet on barokk ning põhilised instrumendid lautode perekonna põnevate saundidega ajastutruud pillid. Klarnetit ja tenorsaksofoni mängiva Maarten Ornsteini põhiline tegevus toimub jällegi džässilikel maastikel, džäss ongi siin ehk kõige rohkem ridade vahelt aimatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles