Reportaaž «Kes siin põevad? Mina näiteks pole haige.» (1)

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Loksa püsib koroonaviiruse leviku poolest Eestis esirinnas.
Loksa püsib koroonaviiruse leviku poolest Eestis esirinnas. Foto: Ain Liiva

Teisipäeva hommik Loksal. Väliselt ei reeda suurt miski, et kahe ja poole tuhande elanikuga sadamalinn kuulub koroonaviirusega nakatunute arvuga Eestis esirinda. Kui esmaspäeval hoiti kahe viimase nädala positiivsete testide arvuga esikohta, siis teisipäeval teist kohta.

Ent mida arvab toimuvast kohalik rahvas? Postimees käis Loksal asja uurimas.

Hommikul täpselt kaupluse avamise ajaks end linnaservast poeringile asutanud Natalja möönab, et olukord on väga muret tekitav. «Kauplusse minna on hirmus,» ütleb ta ja osutab nii nägu katvale sinisele maskile kui ka kätte tõmmatud valgetele kummikinnastele.

«Käin üks kord kahe nädala jooksul poes, aga muidu toovad mulle kogu vajamineva toidukraami Tallinnas elavad lapsed. Kauplusse lähengi tavaliselt varahommikul enne poe avamist. Kiiresti käin ära ja siis kohe jooksujalu koju tagasi.»

Natalja sõnul elab ta toimuvat väga üle ja tunneb kaasa inimestele, kes on haigestunud ning viirust raskelt põevad. «See on hirmus. Mul on nendest väga kahju,» märgib ta. Samas nendib naine kergendusega, et tema lähedased said viirusest jagu kergema vaevaga. «Nüüd on nad immuunsed ja võivad rahulikult külas käia,» lisab Natalja.

Rääkides vaktsineerimisest, mille reklaamkampaania plakatid samuti Loksa linnapildis on, tõdeb seitsmekümnendates eluaastates naine, et talle seda võimalust pole pakutud ja õigupoolest pole ta ka huvitatud.

Kes siin põevad?

«Ma täpselt ei oskagi öelda, milline on olukord. Linnas (Tallinnas – toim) pole ammu käinud. Ilmselt mõned ikka põevad. Mina selle pärast eriti ei muretse,» kostab kahe varjupaigast võetud koeraga õues jalutav Igor vastuseks küsimusele, mida ta Loksal toimuvast arvab. «Tundub, et siin selle pärast väga muret ei tunta,» tõdeb ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles