Kauplemine börsil on muutunud enneolematult aktiivseks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinna börs.
Tallinna börs. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ehkki Tallinna börsi käive on võrreldes kunagiste hiilgeaegadega siiski veel üsna tagasihoidlik, on tehingute arv kasvanud enneolematult suureks. Nii tehti veebruaris põhinimekirja aktsiatega veidi üle 59 000 tehingu. Rohkem on meie börsil tehtud tehinguid vaid eelmise aasta märtsis, mil koroonaviiruse pandeemia põhjustas börsipaanika.

Isegi 1990. aastate lõpu ajal toimunud esimese buumi ega 2006.–2007. aasta börsibuumi ajal polnud tehingute arv nii suur. Märtsikuus sooritatud 46 225 börsitehingut oli börsiajaloo suuruselt kolmas näitaja.

Ehkki ka börsikäive on tänavu esimeses kvartalis tublisti kasvanud, jääb see siiski buumiaastate omale märkimisväärselt alla. Esimeses kvartalis jäi börsikauplemise kuukäive vahemikku 24–26,7 miljonit eurot. Buumiaegne käive ulatus aga sadadesse miljonitesse eurodesse ning meie börsiajaloos on olnud ka kuu, kus käive ulatus miljardi euroni. 2004. aasta märtsis, pärast seda kui Swedbank oli teinud ülevõtmispakkumise Hansapanga aktsiatele, oli börsikäive veidi üle miljardi euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles