Tallinnas sai laupäeval vaktsiini kätte ligi 2900 inimest

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Vaktsineerimine  Sõle Spordihoones.
Vaktsineerimine Sõle Spordihoones. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Laupäeva jooksul sai Sõle Spordikeskuse ja Tondiraba Jäähalli vaktsineerimiskeskuses vaktsineeritud 2880 inimest. Homseks on vabu aega jätkuvalt nii Sõle Spordihalli kui ka Tondiraba Jäähalli, teatas linnavalitsus.

Vaktsineerimiskeskusesse on võimalik aegu broneerida digiregistratuuris, Confido ja Medicumi kodulelehel ning telefoniregistratuur kaudu, mis töötab homme kell 10-15. Eesti keeles saab registreerida telefonil 600 7775 ja vene keeles telefonil 6007774.

Tallinna kiirabi juhi Raul Adlase sõnul on võrreldes varasemaga haiglaravi vajavate patsientide vanuseline määr muutunud ning kasvanud just 65+ vanuses haiglaravi vajavate inimeste arv. «Seetõttu soovitan kõigil, kel võimalik, kasutada juhust ja lasta end vaktsineerida,» ütles Adlas.

Sõle Spordikeskuses vaktsineerib inimesi Confido Meditsiinikeskus homme kell 10-16, vaktsineerimisvõimalus on kokku 3900 inimesel, kellest praeguseks on vaktsineeritud 2850. Tondiraba Jäähallis on vaktsineerimas Medicum pühapäeval kell 9-13, vaktsineerima oodatakse 3200 inimest, kellest praeguseks on vaktsineeritud 1380 inimest. Mõlemale kliinikule on Haigekassa vaktsineerimiseks eraldanud AstraZeneca vaktsiini.

Selleks, et inimesed saaksid turvaliselt ja mugavalt vaktsineerimiskeskustesse Sõle Spordikeskusesse ja Tondiraba Jäähalli vaktsineerimisele sõita, sõidavad vaktsineerimiskeskuste juurde viivad bussiliinid 33, 40, 51, 65, 66 ja 72 tööpäevase sõidugraafiku alusel. Pühapäevani sõidavad Sõle Spordikeskuse (Sõle 40a) juurde viivad bussiliinid nr 33, 40, 66 ja 72 tööpäevase sõiduplaani järgi ning ka Tondiraba Jäähalli (Varraku 14) juurde viivad bussiliinid nr 51 ja 65 sõidavad tööpäevase sõiduplaani alusel.

Vaktsineerima saab tulla ainult eelneva registreerimise alusel. Vaktsineerima tulles palutakse kaasa võtta isikut tõendav dokument.

Sel nädalavahetusel vaktsineeritakse üle Eesti 1956. aastal ja varem sündinud inimesi ning 1961. aastal ja varem sündinud COVID-19 riskirühma kuuluvaid inimesi. Inimene saab ise kontrollida enda riskirühma kuulumist patsiendiportaalis digilugu.ee, sellekohane teavitus on lisatud patsiendiportaali avalehel vasakusse serva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles