Ukraina eitab 5-aastase lapse hukkumist sõjategevuses (14)

Copy
Sõjategevus Ukrainas.
Sõjategevus Ukrainas. Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO/via REUTERS

Ukraina lükkas esmaspäeval ümber väited, nagu oleks Ukraina sõjavägi riigi idaosas separatistide vastu korraldatud rünnakus tapnud viieaastase lapse.

«See on jäme, küüniline, vastik ja jumalakartmatu manipulatsioon,» kinnitas Ukraina kaitseministeerium kirjalikus kommentaaris AFP-le, nimetades seda «võltsuudiseks».

Separatistlikud võimud süüdistasid nädalavahetusel Ukraina sõdureid droonirünnakus, mis tappis lapse ja vigastas naist.

Venemaa raskete kuritegudega tegelev juurdluskomitee väitis, et Ukraina sõjavägi ründas reedel isehakanud Donetski rahvavabariigis droonide ja raskerelvastuse abil tsiviilobjekte. 

Plahvatuse tagajärjel sai viieaastane laps surma ja tema 66-aastane vanaema vigastada, väitis juurdluskomitee oma avalduses.

Vene uurimisorgan lisas, et peale selle sai isehakanud Luganski rahvavabariigis 46-aastane elanik plahvatuses haavata.

Uurijate väitel avati kriminaalasi ja Ukrainat süüdistatakse relvarahuleppe ning tsiviilisikute kaitset tagavate seaduste rikkumises.

Samal ajal ei ole sõltumatud allikad selliseid rünnakuid kinnitanud ning Euroopa Julgeoleku ja Koostöö Organisatsiooni OSCE rahvusvahelised vaatlejad pole avaldust kommenteerinud. 

Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles esmaspäeval, et ta ei näe põhjust kahelda teates viieaastase lapse tapmisest, ehkki Kreml pole selle kohta tõestatud informatsiooni seni saanud.

«Muidugi oleks raske ette kujutada, et nad kasutaksid võltsuudiste levitamiseks lapse surma,» ütles Peskov ajakirjanikele. 

Ta süüdistas ka Kiievit rahuleppe rikkumises ning nimetas tsiviilisikute surmasid ja haavatasaamisi seni lahendamata konflikti «kibedaks tagajärjeks».

Möödunud nädala jooksul kasvas kartus, et konflikt Ida-Ukrainas võib eskaleeruda.

Ukraina kinnitas eelmisel nädalal, et Venemaa suurendab oma sõjalist kohalolekut piirialal ning USA väed Euroopas tõstsid pärast seda oma valmisolekut, lähtudes «Venemaa agressiooni hiljutisest eskaleerumisest Ida-Ukrainas».

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles