5 parimat juuksevitamiini sinu kauni välimuse heaks

Copy
Foto: Kehapood

Terved ja kaunid juuksed on iga naise unistus. Siiski puutume aegajalt kokku erinevate juukseprobleemidega: juuste katkemine, väljalangemine, kuivus ja nende aeglane kasvamine. Põhjuseid selleks võib olla mitmeid, kuid nii nagu ma hoolitseme oma organismi eest varustades keha erinevate mineraalide ja vitamiinidega, vajavad hoolt ka meie juuksed.

Juuste tervisele aitavad kaasa vitamiinid

Juuste tervise eest hoolitsemine ja nende tugevdamine algab seestpoolt. Kui meie kehas on puudu vitamiinidest ja mineraalidest, siis esimene koht, kust keha kokku hoiab, on just juuksed. Nii muutuvad nad kuivaks, rabedaks ja hakkavad katkema. Seetõttu on tähtis kõigepealt vaadata üle oma toidulaud, kas seal on piisavalt vajalikke toitained ja vitamiine ning ka igapäevarutiinid ja stressitase. Ka need mõjutavad oluliselt juuste tervist.

Parimad juuksevitamiinid sisaldavad äärmiselt olulisi vitamiine A, E, D ja C, biotiini ning juuksekasvu ja – struktuuri jaoks vajalikke aminohappeid ja proteiinirikkaid koostisosi, näiteks L-cycteine.

Juuksevitamiinid mõjutavad enim just tulevasi juukseid

Juukse kasvutsükkel koosneb kolmest faasist: anageen ehk aktiivne kasvufaas, mil toimub aktiivne juuste kasvamine. See kestab 3-5 aastat ning keskmiselt kasvab juuksekarv 1,25 cm kuus. Teine faas on vahefaas, mis kestab ca 10-15 päeva ning korraga on tavaliselt selles faasis vähem kui 1% juustest. Kolmas faas ehk puhkefaas kestab umbes 100 päeva ning see on aeg, kui juuksed kukuvad välja või tõugatakse välja uute kasvavate juuste poolt.

Kuna vitamiinid mõjutavad juukseid just seespidiselt on tulemusi näha tulevastel ehk kasvavatel juustel. Seega tasub meeles pidada, et vitamiinide mõju nägemine võtab aega ning efektiivse mõju saavutamiseks peab kuur kestma vähemalt 3 kuud.

Siin on 2021. aasta parimad juuksevitamiinid, mis võiks olla iga kauni naise laual:

1. IvyBears juuksekasvu kiirendavad ja väljalangemist vähendavad kummikarud

Euroopas enimmüüdud vitamiinikompleks sobib ideaalselt nõrkadele, kahjustatud ja tuhmidele juuste sisaldades juuste tugevdamiseks ning kasvu stimuleerimiseks vajalikke biotiini, foolhapet ja C-vitamiini. Vitamiinid on 100% taimsed, gluteenivabad ning ilma kunstlike maitse- ja magusaineteta.

Foto: Kehapood

2. Bears with Benefits Hair Vitamins sugarfree juuksekasvu vitamiinid

Need karukujulised uudsed ja väga tõhusad juuksekasvu vitamiinid on pikkade ja tugevate juuste saladuseks. Nad panevad särama ja elujõust pakatuma ka kõige tõrksamad ja elutumad juuksed vähendades nende väljalangemist ning tulemusi näed juba esimeste nädalate jooksul. Sinu juuksed muutuvad volüümikamaks, juuksekasv kiireneb ning parane ka juuste struktuur ennetamaks nende katkemist.

Foto: Kehapood

3. Vita Age Krinofort juuksevitamiinid väljalangemise vähendamiseks

Vita-Age juuksevitamiinid on vajalik toidulisand, et tugevdada juukseid, toetada nende kasvu, muuta nad tihedamaks ning aeglustada nende väljalangemist. Ideaalne abiline nõrkadele ja kahjustatud juustele. Nendes sisalduvad B6, B2 ja B12 vitamiinid koos biotiini ja mineraalidega (tsink ja vask) stimuleerivad juuksejuure aktiivsust ning aitavad vähendada juuste väljalangemist ja hõrenemist.

Foto: Kehapood

4. Bears with benefits juuksekasvu vitamiinid biotiiniga

Mõnusalt magusad marjamaitselised kummikommid on taimne viis omandamaks juustele vajalikke vitamiine, et neid tõhusalt seespidiselt toetada. Nad kiirendavad juuksekasvu , muudavad juuksed tugevamaks ja säravamaks ning selles leiduvad 11 erinevat vitamiini ja mineraali vähendavad juuste väljalangemist.

Foto: Kehapood

5. Hech Hair and Nails Complex juukseid ja küüsi tugevdavad kapslid

Kollageeni, biotiini ja B6- vitamiini sisalduv kompleks toidab ja tugevdab sinu hapraid küüsi ning elutuid juukseid. Sinu pikkade juuste, särava naha ja tugevate küünte saladus peitub just siin.

Foto: Kehapood
Copy
Tagasi üles