Kallas: Eesti mõistab hukka Venemaa surve Ukrainale (1)

BNS
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Madis Veltman / Postimees

Eesti mõistab hukka Venemaa sõjalise surve ja infooperatsioonid Ukraina vastu, sõnas peaminister Kaja Kallas.

Valitsuse julgeolekukomisjoni liikmed said ülevaate Venemaa relvajõudude tegevusest Ukraina ümber, sealhulgas okupeeritud aladel ning muudest Venemaa sammudest pingete tõstmisel suhetes Ukrainaga, edastas valitsuse pressiesindaja.

Julgeolekukomisjoni esimees peaminister Kaja Kallas kinnitas, et Eesti valitsus mõistab hukka Venemaa sõjalise surve ja infooperatsioonid Ukraina vastu, edastas valitsuse pressiesindaja.

«Kutsume Venemaad üles hoiduma mistahes pingete eskalatsioonist Ida-Ukrainas ja Krimmis ning kinni pidama endale võetud rahvusvahelistest kohustustest, sealhulgas relvastuskontrolli vallas. Eesti teeb tihedat koostööd liitlaste ja partneritega, et rakendada kõik vajalikud meetmed Venemaa heidutamiseks. Eesti toetus Ukraina iseolemisele, Ukraina Euroopa ja euroatlantilisele integratsioonile on kaljukindel,» ütles Kallas.

Valitsuse julgeolekukomisjoni kuuluvad peaminister, justiitsminister, kaitseminister, majandus- ja taristuminister, rahandusminister, siseminister, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister ning välisminister. Komisjon analüüsib ja hindab riigi julgeolekuolukorda ning kujundab julgeoleku- ja kaitsepoliitilisi seisukohti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles