Venemaa peab kohatuks kongressil osalemist (15)

Henry-Laur Allik
Copy
Veel on vara öelda, kas Venemaa soome-ugri rahvaste osalemine maailmakongressil on ohus. Pildil president Kersti Kaljulaid. 
Veel on vara öelda, kas Venemaa soome-ugri rahvaste osalemine maailmakongressil on ohus. Pildil president Kersti Kaljulaid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Reedel tegi Venemaa soome-ugri ­rahvaste assotsiatsioon (AFUN) avalduse, et peab sel suvel ­Eestis toimuval soome-ugri ­rahvaste maailmakongressil osalemist kohatuks, ühtlasi seadis kahtluse alla maailmakongresside korraldamise vajaduse. Ekspertide sõnul on seda avaldust veel vara hinnata, sest mitteametlik avaldus jääb ebamääraseks ning võib osutuda kõigest järjekordseks ähvarduseks idapiiri tagant.

Loe lähemalt, mida heitis rahvusvahelisele soome-ugri liikumisele ette ülevenemaaline assotsiatsioon AFUN, mis ühendab Venemaal tegutsevaid soome-ugri rahvaste organisatsioone, samuti miks nimetab kongressi konsultatiivkomitee Eesti esindaja Tõnu Seilenthal Venemaa organisatsiooni avaldust provokatiivseks. Lisaks on artiklis veel kolme eskperdi arvamused.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles