Maripuu: Jevgeni Tombergiga olime poliitikas teine teisel pool rindejoont, aga saime hästi läbi

Copy
Jevgeni Tomberg suri reedel koroonaviiruse tagajärjel.
Jevgeni Tomberg suri reedel koroonaviiruse tagajärjel. Foto: Madis Veltman

Maret Maripuu meenutas, et reedel meie seast lahkunud Jevgeni Tombergiga sai ta hästi läbi vaatamata sellele, et poliitikas olid nad teine teisel pool rindejoont. 

Maret Maripuu sai Tombergiga tuttavaks 1996. aastal, kui Maripuu valiti Mustamäe Halduskogu liikmeks. «Tema oli Mustamäe linnaosa vanem. Hiljem olime koos Riigikogus. Poliitikas olime me alati teine teisel pool rindejoont, kuid vaatamata sellele saime hästi läbi,» meenutas Maripuu.  

Kui Maripuul sündis 2001. aastal poeg, siis tollasel valitsuskoalitsioonil oli Riigikogus napp ülekaal ja seadus veel ei võimaldanud riigikogu liikmel jääda lapsega koju – see tegi elu väga keeruliseks. «Olid ööistungid. Jevgeni tuli minu juurde ja ütles, mine koju lapse juurde, ma hääletan koos koalitsiooniga. Ja nii oligi opositsioonireas üks roheline hääl ja mina olin kodus. Puhka rahus!»

Jevgeni Tomberg suri reedel koroonaviiruse tagajärjel. Tomberg oli Eestimaa vene kogukonna ja õigeusu kiriku väljapaistev esindaja. Riigikogu liige oli Tomberg aastatel 1999–2003.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles