Kõlvart: Tallinn otsib Estonia juurdeehituse plaanile lahendust (10)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Estonia teatri võimaliku juurdeehituse mahuplaan. Uue hoone peasissekäik jääb paviljonipoolsele küljele, vaates esiplaanil.
Estonia teatri võimaliku juurdeehituse mahuplaan. Uue hoone peasissekäik jääb paviljonipoolsele küljele, vaates esiplaanil. Foto: Toivo Tammik

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul peaksid kõik osapooled olema huvitatud sellest, et rahvusooper Estonia juurdeehituse projekti realiseerimine ükskõik mis kujul ei tekitaks vastandumist ja negatiivseid emotsioone ühiskonnas.

«Me peaksime olema huvitatud üheskoos lahenduste otsimisest. Tallinna linna esimene signaal on see: linn soovib otsida lahendusi. Linna spetsialistid on juba andnud sellele projektile hinnanguid, mis tekitavad küsimusi, kas ja kuidas on võimalik seda projekti realiseerida,» ütles Kõlvart.

Praegu käib tema sõnul linna süsteemis analüüs, millesse on peale arhitektide ja muinsuskaitsja te kaasatatud ka keskkonna- ja kommunaalameti kui ka transpordiameti spetsialistid.

«Me peame mõtlema sellele, kuidas oleks seda projketi võimalik linna ruumiliselt ellu viia, kuidas see mõjutab keskkonda. Tuletan meelde, et Tammsaare park on riikliku looduskaitse all. Rääkimata sellest, et Estonia teater asub UNESCO Tallinna vanalinna muinsuskaitsealal. UNESCO reeglite järgi ei tohiks uute hoonete rajamisega muinsuskaitsealal kaasneda ümbritseva linnaruumi olemuslikku muutmist,» ütles linnapea.

Ta lisas, et neid asjaolusid pole vaja praegu rõhutada. «Meil peaks olema ühine eesmärk leida laehndus või siis leida mõni alternatiiv. Linn teeb selles küsimuses tihedat koostööd ja me vaatame läbi kõik võimalused, mida on võimalik selle projekti puhul välja tuua,» lubas Kõlvart.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles