Kallas: politsei hinnangul tahtsid protestijad takistada riigi toimimist (29)

Copy
Valitsuse pressikonverents: Kallas, Aab, Riisalo ja Ott räägivad 100 päeva tehtud töödest
Valitsuse pressikonverents: Kallas, Aab, Riisalo ja Ott räägivad 100 päeva tehtud töödest Foto: Sander Ilvest

Peaminister Kaja Kallase (RE) sõnul oli politsei hinnang, et nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse (NETS) vastu protestijad tahtsid takistada riigi toimimist, mis seaduse kohaselt ei ole otsene oht põhiseaduslikule korrale.

Vastates neljapäeval valitsuse pressikonverentsil küsimustele, mis puudutasid nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse vastaseid meeleavaldusi, sõnas peaminister Kaja Kallas, et Eesti Konservatiivne Rahvaerakond soovib «sellest teha väga suurt numbrit», kuid valitsusjuhi hinnangul selleks põhjust pole.

Kallase sõnul oli politsei ohuhinnangus lause, et «protestijad tahavad takistada riigi toimimist». Ta märkis, et see ei ole seaduse kohaselt otsene oht põhiseaduslikule korrale, mis tähendab põhiseaduslike institutsioonide ründamist. «Ei ole teada, et põhiseaduslikku korda oleks sellisel moel ohustatud,» sõnas Kallas.

«Keegi pole väitnud, et see seltskond oleks tahtnud riiki rünnata,» ütles Kallas. Tema sõnul olevat üks meeleavaldaja küll kutsunud üles riiki pöörama, kuid see üleskutse ei kujutanud endast reaalset ohtu.

«Kogu aeg on olnud juttu, et tegemist on meeleavaldusega, kus ei järgita kehtestatud piiranguid,» selgitas Kallas ja lisas: «Ma ei näe, et seal oleks midagi väga tundlikku, ja minu meelest politsei käitus provokaatoritega väga leebelt.»

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles