Emajõel uppus ümber läinud paadist vette kukkunud mees

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna päeval läks Tartumaal Emajõe-Suursoo looduskeskuse vahetus läheduses ümber paat kolme mehega, kellest üks jäi veesõiduki alla ja uppus. Ükski meestest ei kandnud päästevesti.

13. mail kell 15.38 teatati, et Tartumaal Luunja vallas Kavastu külas Emajõe-Suursoo looduskeskuse lähedal on kolme inimesega paat ümber läinud ja üks inimene kadunuks jäänud. Päästjate saabumise ajal oli jõel näha ümber läinud paati, millel istus üks mees, teine oli vees ja hoidis paadist kinni.

Paadi juurde ujunud päästja avastas pinnale kerkinud kolmanda, 51-aastase mehe. Ta toimetati kaldale, kuid kahjuks ei õnnestunud kiirabitöötajatel teda enam elule aidata. Ilmselt oli uppunu paadi ümbermineku ajal selle alla jäänud.

Kaks kannatanut viidi kiirabiga haiglasse. Hinnanguliselt pidid mõlemad pisut üle viiekümneaastased mehed abi saamiseni vees olema ligi pool tundi. Õnneks oli õnnetuspaik seekord kergesti leitav ja ligipääsetav ning mehed saadi kiiresti päästetud. Kohale tulnud politsei- ja piiravalveameti kaatri abil keerati kannatanute paat ümber ja pukseeriti kaldale.

Päästjad leidsid õnnetusse sattunud paadist pingi alt päästevestid. Päästeamet tuletab meelde, et päästevesti, mis on veekogul liigeldes kohustuslik päästevahend, peab kandma korralikult kinnitatuna seljas. Paadis olevast päästevestist ootamatu õnnetuse puhul kasu ei ole.

Sellel aastal on Eestis uppunud kokku 13 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles