Kalvi Kõva: maal tuleks investeeringute omaosaluse protsenti vähendada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalvi Kõva.
Kalvi Kõva. Foto: Liis Treimann

Maaelu aitaks elavdada muudatused seadusandluses, mis nõuaks maapiirkondadesse tehtavatelt investeeringutelt väiksemat omaosalust, rääkis sotsiaaldemokraadist rahvasaadik Kalvi Kõva.

Ta juhtis saates «Foorum» tähelepanu sellele, et tulemas on ELi uus rahastusperiood ning selleks puhuks võiks riigikogu muuta seadusi nii, et maapiirkondadesse tehtavatele investeeringutele oleks omaosalus 10 protsenti, mitte 50, nagu praegu, vahendas ERR Uudised.

Ta märkis, et maakonnakeskuses peaks olema ettevõtluskeskus, kuhu maakonna elanikud valdadest tulevad tööle, aga küsimus on, kes seda veab. Kohalikud omavalitsused murravad pead täna pead muude murede üle ja keegi ettevõtlusest eriti ei mõtle.

Kõva tõi näite Võrumaalt, kus tänu seal olnud kutsehariduskeskusele loodi kompetentsikeskus, mille jaoks saadi abi ka regionaaltoetustest ja kompetentsikeskuste programmist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles