Päästjad on alates kolmapäeva õhtust kustutanud hüljatud kortermaja

BNS
Copy
Tulekahju kustutamine Kundas.
Tulekahju kustutamine Kundas. Foto: Päästeamet

Tuletõrjujad on alates kolmapäeva õhtust kustutanud Kundas hüljatud kortermaja, mille juures jätkuvad tööd ka neljapäeva hommikul.

Kolmapäeval kell 16.54 kutsuti päästjad Kundasse Loode tänavale, kus märgati kahekordsest mahajäetud puidust kortermajast kerkinud valget suitsu. Kohale kiirustanud päästjad tegid kindlaks, et kaheksa korteriga majas oli teisel korrusel põrandale tehtud lõke. Päästjad kustutasid esmaste tulekustutusvahenditega lõkkes olnud ajalahed ning raamatud ja avasid laudpõranda, et läbi viia järelkustutustööd. Ühtlasi sulgesid päästjad kruvidega välisukse, teatas Ida päästekeskus BNS-ile.

Ööl vastu neljapäeva kella 1.15 ajal oli sama Loode tänava maja juba lausleekides. Päästjate saabumise ajaks oli majal püsti jäänud vaid seinad. Kuna ümbruses oli väga palju elektrikaableid, kutsuti kohale elektrikud, kes voolu välja lülitasid.

Päästjad alustasid kustutustöödega, et ära hoida tule levik ümbruskonnale. Tulekahju likvideerimiseks kasutati ka redelauto lafetti. Kundasse reageerisid Kiviõli, Kunda, Rakvere ja Tapa päästekomandod ning Aasukalda ja Rannu vabatahtlikud päästjad. Kokku viibis sündmuskohal neli põhiautot, neli paakautot, redelauto, operatiivkorrapidaja ning kaks kiirabibrigaadi.

Esialgsetel andmetel on tegemist süütamisega, kuid täpsemad asjaolud selgitab välja edasine uurimine. Kustutustööd jätkuvad ja veel neljapäeva hommikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles