Aktsiad või krüptorahad? Suurinvestori meelest on just viimane parem investeering

Change
Copy
Foto: Change

Ameerika miljardärist ettevõtja ja telenägu Mark Cuban, kes oli veel mõni aeg tagasi Bitcoini kriitik, on nüüd krüptorahade sektori üks suuremaid propageerijaid. Et oma usku krüptovaluutadesse ka tegudes näidata, sõlmis mees hiljaaegu kihlveo, väites et krüptorahad on parem investeering kui tuntud indeksaktsia S&P 500.

 

Krüptorahad vs. S&P 500

Suurinvestor ja NBA korvpallimeeskonna Dallas Mavericksi omanik Mark Cuban on viimasel ajal sotsiaalmeedias palju krüptoraha teemadel sõna võtnud. Mees on näiteks suur NFT-de (ingl. non-fungible tokens) ja detsentraliseeritud rahanduse (DeFi) fänn ning usub muuhulgas meem-krüptoraha Dogecoini tulevikku. Just Cubani Dogecoini-teemalisest sõnavõtust Twitteris haaras kinni varahaldusfirma Creative Management president ja tegevjuht Peter Mallouk, seades Cubani investeerimisnõu kahtluse alla. Mallouki arvates on aktsiad krüptorahadest pikemas plaanis parem investeering, kuna mehe sõnul läheb 99% krüptorahade väärtus lõpuks nulli.

Meeste omavaheline debatt viis lõpuks miljoni dollari suuruse kihlveoni, kus Cuban väitis, et Bitcoin ja Ethereum annavad 10-aasta perspektiivis parema tootlus kui New Yorgi börsil noteeritud 500-st suurimast ettevõtetest koosnev indeksaktsia S&P 500.

Lisaks pakkus Cuban oma oponendile veel teist kihlvedu sama pikale ajaperioodile, väites et Netflixi ja Amazoni aktsiad on parem investeering kui S&P 500. Mallouk võttis ka selle kihlveo vastu, mis tähendab et kokku panustas kumbki 2 miljonit dollarit.

Mehed leppisid muuhulgas kokku, et kihlvedu sõlmitakse nutilepinguna (ingl. smart contract), kus sisendiks on USA dollari kursiga seotud krüptoraha (ingl. stablecoin). Selline plokiahela peale seatud nutileping tähendab ühtlasi, et kihlveo võitjale makstakse 10 aasta möödudes raha automaatselt välja. Võidu korral lubasid mõlemad osapooled teenitud summa heategevusele annetada.

Investeeri krüptosse, S&P 500-sse või mõlemasse ühest kohast!

Investorite maitsed on erinevad. Ühed eelistavad krüptorahasid nagu bitcoin ja ether, teised maavarasid nagu kuld, kolmandad aktsiaid nagu Netfix, Amazon või indeksaktsiat S&P 500. Just seda arvesse võttes on Change loonud algajasõbraliku investeerimisäpi, kuhu on kogutud kõik eelpool nimetatud varaklassid, et iga investor saaks valida endale sobiva. Change’i mobiilirakendus sobib neile, kes soovivad oma investeerimisportfelli hajutada, samas kõiki oma investeeringuid lihtsalt ühest kohast hallates. Change’i äppi kasutavad juba üle 70 000 inimese üle Euroopa, alusta ka Sina oma investeerimisteekonda Change’iga.

Laadi Change rakendus alla siit!

Copy
Tagasi üles