Jalgpalli EM 2021 - kes on suursoosikud?

Copy
Foto: Betsafe

Euroopa parim jalgpallikoondis saab varsti selgeks. Jalgpalli EM-i finaali mängimist alustatakse 11. juuli. Kuu aega peale seda kui 11. juuni algab tänavuse suve üks peamiseid spordisündmusi. Kes võivad aga olla need kaks meeskonda, kes omavahel finaalis kohtuvad Wembley staadionil Londonis??

Jättes kõrvale võimalikud turniiritabeli asetused, siis hetkeseisuga tundub finaalis vastamisi minevat teada ja tuntud meeskonnad. Suursoosikute seast leiab Prantsusmaa, Saksamaa, Hispaania, Portugali, Belgia, Itaalia, Inglismaa ja Hollandi. Eelmisel aastal edasi lükatud EM saab alguse Roomas. Esimesena astuvad jalgpallimurule Itaalia ja Türgi. Järgmiste mängude kohta saab rohkem informatsiooni jalgpalli EM lehel.

EM-i üheks peamiseks favoriidiks peetakse Inglismaa. Meeskond, keda on ajalooliselt kiputud tihti ülehindama. Ei ole aga midagi magusamat Inglismaa koondisele kui kodustaadionil finaal võita. Kindlasti aitaks see ravida Inglismaa koondise EM-ide aastakümneid kestnud kaotusvalu ja pettumusi. Inglismaa ei tundu aga juba ainuüksi ajaloolistel põhjustel kõige kindlam valik finaalis mängimiseks. Inglismaa meedia ja fännide ootused on ennegi kõige tugevamaid pinge alla murduma pannud. Täpsemad Inglismaa ja teiste meeskondade Euro 2020 panused leiab Betsafe’i lehelt.

Kindlam valik võib olla juba ennast tõestanud Prantsusmaa. Meeskond, kelle ridades jookseb platsil võib-olla hetke kõige parem mängija Kylian Mbappe. Prantsusmaa mängis ka teatavasti eelmises EM-i finaalis ja on valitsev maailmameister.

Meeskondade nimekirjadest staare otsides ei saa mööda vaadata Belgiast. Meeskond, kes ei jää oma nimekate mängijate poolest alla ühelegi teisele meeskonnale. Belgia puhul on endiselt suur küsimärk meeskondlik mäng ja lähiajaloost ei ole neil ette näidata erilisi õnnestusi. Suurturniiride edukus ei pruugi küll olla koondisel aga selle mängijad on oma klubide oluliste mängijatena väga karastanud kõige kõrgemal tasemel.

Kõikide väljakupositsioonidele on tugev mängija välja panna ka Hispaania koondisel. Abiks tuleb kindlasti ka nõrk alagrupp. Hispaania alagrupis mängivad veel Rootsi, Poola ja Slovakkia. Meeskonnad, kelle vastu mängides leiab kindlasti Hispaania oma rütmi, mida on juba edasipidi ükskõik kellel raske murda.

Just alagrupp võib aga saatuslikuks saada Saksamaale või Portugalile. Meeskonnad, kes mängivad koos ühes alagrupis ja nendele lisaks leiab sealt veel Prantsusmaa ja Hungari. EURO 2016 võitjana ei saa kindlasti Portugali alahinnata. Cristiano Ronaldo on küll mitu aastat vanem ja tema klubi eest näidatud tulemused jätavad õhku palju küsimusi. Portugali koondis üldiselt on aga võib-olla see aasta isegi ühtlasemalt tugevam kui aastal 2016. Saksamaa koondist ei saa kunagi alahinnata. Täpsemalt saab Saksamaa koondise väljavaadete osas lugeda Jalgpalli EM 2021 – kas Saksamaa on soosik, alahinnatud või hoopis ennearvamatu artiklist.

Soosikutest tasub veel silma peal hoida Itaalia ja Holland koondisel. Itaalia meeskond võib olla uuesti tagasi. Meeskond mille mängijate rivistus tundub olevat üle pika aja üks parimaid, mis paberil kirja pandud. Itaalia alagrupp ei ole ka kõige raske. Peale Jalgpalli EM avapäeva Türgi vastasseisu, peavad nad veel mängima Walesi ja Šveitsiga. Kas Itaalia koondise järjest kasvavad lootused realiseeruvad ka finaalis mängimiseks, näitab aeg. Küll aga ei ole suuri lootusi Hollandi koondisel. Meeskond, kelle fännid on ajalooliselt oodanud suuri tulemusi, on see EM kindlasti pigem üllatusvõimeline kui kindel suursoosik. Meeskonna kvaliteet lubab Hollandi asetada suursoosikutega samasse nimekirja aga napilt. Ilma ülemäära liiga tegemata võib Hollandit võiduvõimalusi ka võrrelda samas ka Taani ja Horvaatiaga.

Kas musta hobuse rolli sobiks veel Taanile ja Horvaatiale ka Poola? Meeskond, mida veab viimaste aastate suurim väravamasin Robert Lewandowski, ei tohiks kunagi alahinnata.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

 
Copy
Tagasi üles