Korralik töötelefon vastab militaarstandardile

Copy
Foto: Samsung

Paljudele tootjatele meeldib rääkida, kuidas nende nutitelefonid sobivad suurepäraselt tööasjade ajamiseks. Küll on neis kiire protsessor, ekraan on suur ning sellele saab korraga kõrvuti asetada mitu rakendust. Vähe räägitakse aga sellest, milline võiks olla sobiv telefon inimesele, kes veedab suurema osa tööpäevast õues või ehitusplatsil, kus telefon kukub teinekord maha ja saab märjaks.

Võib arvata, et paljude telefonide ekraanid puruneksid mahakukkumisel pisikesteks kildudeks ja märjaks saades tuleb telefoniga ilmselt peagi parandusse sõita, kuna seade enam pilti ette ei võta. Seetõttu tasub välitöödeks või muudeks aktiivsemateks tegevusteks eelistada nutitelefoni, mis ongi ennekõike loodud keerulistes oludes hakkama saamiseks. Samsungil on selleks Galaxy XCover 5 nutitelefon, mis on äärmiselt vastupidav, veekindel ja vastab isegi MIL-STD 810H standardile, mis tähendab, et seade on läbinud USA kaitsejõudude väljatöötatud vastupidavustestid,“ selgitab Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Aasma lisab, et telefoni väljatöötamisel ongi erilist tähelepanu pööratud sellele, et see sobiks kõige paremini inimestele, kellel on vaja klassikalise nutitelefoni võimekusi, kuid kelle igapäevane töö või muu tegevus toimub välitingimustes, kus telefon võib maha kukkuda või märjaks saada.

Foto: Samsung

„Kuna seadet kasutatakse tihti just näiteks ehitusplatsidel, põllul ja ka näiteks matkajate ja ekstreemsportlaste poolt, siis on seadmel olemas ka funktsioon Glove Touch, mis võimaldab seda kasutada kiirelt ilma kindaid käest võtmata,“ lausus Aasma lisades, et kindlasti ei pea mõtlema, et seade on mõeldud ainult keerulistesse oludesse. „Oleme saanud tagasisidet, et paljud eelistavad seda mudelit just seetõttu, et see on nii põrutuskindel ning see tagab turvalisuse, et maha pudenedes ei juhtu sellega midagi. Seepärast on see kohati eelistatud mudel ka lastevanemate silmis.“

Lisaks heale põrutuskindlusele on telefon ka IP68 vee- ja tolmukindel, mis tähendab, et seadmega ei juhtu midagi, kui see saab liivaseks või mullaseks ning samuti elab see ilma igasuguste probleemideta üle vettekukkumise ja paduvihma.

Foto: Samsung

Aasma toob välja, et hiljuti varustas Samsung mitme Galaxy XCover 5 nutitelefoniga äsja Eesti parimaks tee-ehitajaks valitud taristuobjektide ja muude rajatiste ehitajat TREV-2 Gruppi, kust on tulnud positiivset tagasisidet ning telefonid on aktiivselt kasutuses. „Olen kasutanud ka varasemaid Samsungi XCover seeria nutitelefone ja välitöödeks sobivad need seadmed tõesti hästi. Kuna töötan välitingimustes, siis vajan, et telefon oleks ilmastikukindel ning ei puruneks iga väiksema mahakukkumise peale. Uut XCover 5 telefoni kasutan põhiliselt helistamiseks, kuid kuna tegemist on igati tasemel nutitelefoniga, siis saab sellega vabalt ka töömeile saata ja muid rakendusi kasutada. Lisaks tuleb kasuks, et aku on vahetatav, seega ei pea ma aku vanaks jäämise puhul seda nädalaks kuhugi parandusse viima, vaid saan tagumise kaane lahti võtta ja selle omal jõul välja vahetada,“ sõnas TREV-2 Grupi liikluskorralduse töödejuhataja Mart Raaper.

Vahetatav aku

Üks asi, mis on Galaxy XCover 5 telefoni puhul aga tõeliselt ainulaadne on see, et seadme akut on võimalik vahetada. Kui tavalistel nutitelefonidel tuleb aku vahetuseks parandusse minna, siis XCover 5 nutitelefonil tuleb selleks vaid tagakaas lahti klõpsata ja aku on võimalik välja võtta nagu vanadel headel plastnutitelefonide aegadel.

Foto: Samsung

„Sellisel lahendusel on mitu eelist. Esiteks, oleme saanud tagasisidet, et kui telefoni kasutatakse välitingimustes, meeldib mitmetes valdkondades tegutsevatele inimestele aku laadimise asemel lihtsalt teine laetud aku sisse pista, kuna see on märksa kiirem. Lisaks, kui telefoni aku peaks ajaga vanaks jääma ja ära väsima, mis on nutitelefonide juures üks põhilisi probleeme, siis saab uue telefoni ostmise asemel lihtsalt aku kerge vaevaga ära vahetada ja telefoni edasi kasutada,“ rääkis Aasma.

Lisaks on telefonil mitmeid muid heaolufunktsioone, mida on hea kasutada nii tööülesannete täitmisel kui ka väljas vaba aega veetes. „Näiteks on telefoni küljel spetsiaalne XCover nupuke, mis on nii-öelda programmeeritav. See tähendab, et nuppu on võimalik seadistada tegema mingit konkreetset asja, mis kasutaja jaoks kõige parem tundub. Näiteks avama mõnda töö jaoks vajalikku rakendust või käivitama mõnda kasulikku funktsiooni, näiteks mobiilset kuumkohta või taskulampi,“ rääkis Aasma.

Viimaks tuleb Aasma sõnul laiaks kasutuseks mõeldud telefoni loomisel arvestada, et mitte kõigil ei ole võimalik uue nutiseadme eest üle tuhande euro välja käia ja seetõttu on Galaxy XCover 5 puhul lisatähelepanu pandud sellele, et seadme hind oleks võimalikult taskukohane, mistõttu leiab seda e-poest turu soodsamate nutitelefonidega võrdselt hinnatasemelt.

Foto: Samsung
Copy
Tagasi üles