ELU KOOS KUNSTIGA Terje ja Jüri Ojaver: «Vahel on tunne, et tahaks selle kõik õhku lasta»

Kaarin Kivirähk
, Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse kommunikatsioonijuht
Copy
Kunstnikud Terje ja Jüri Ojaver oma kodus Laulasmaal.
Kunstnikud Terje ja Jüri Ojaver oma kodus Laulasmaal. Foto: foto: Herman-erik Isop

Terje Ojaver ja Jüri Ojaver on mõlemad kunstnikud. Terje on armastatud skulptor ja tegelenud ka keskkonna- ja maakunstiga, Jüri aga tuntud oma performance’ite, installatsioonide ja videote poolest, jõudes 1999. aastal Eesti esindajana Veneetsia biennaalile. Mõlema loomingus ja elus on oluline koht absurdihuumoril ja lõbusal elujaataval suhtumisel, mille kaudu on võimalik läheneda ka keerulistele teemadele.

Ojaveridega kohtumine on alati sündmus. Vahetevahel jalutan Wiiralti kohvikust mööda ja näen järsku, kuidas mäekõrgune Jüri Ojaver end aknaklaasi taga püsti ajab ja palavikuliselt tervitab. Siis on umbes selline tunne, nagu näeksid üht rõõmsameelset keeristormi lähenemas. Sel korral kohtume väga südamlike ja andekate kunstnike Jüri ja Terje ning samuti hiiglasemõõtu koera Cetuga nende kodu-ateljees Laulasmaal, et rääkida, mida tähendab elu koos kunstiga.

«Elu koos kunstiga» on uus rubriik, mis näitab erinevaid kunstiga koos olemise viise. Mida täpsemalt tähendab elu koos kunstiga? Kas teoseid seinal või elu mõtestamist loomingu kaudu? Sari sünnib koostöös Kaasaegse Kunsti Eesti Keskusega ning ilmub iga teise nädala tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles