Põnev kogemus, mis annab oskused kõigeks

Copy
Foto: Maxima Eesti OÜ

Väga paljude jaoks on esimene kokkupuude tööga jaekaubanduses ka tulevase karjääri aluseks - paljud Eesti jaekaubanduse tipp- ja keskastme juhid on omal ajal alustanud just teenindajana. Kindlasti on kogemus nii-öelda rohujuuretasandilt abiks tulevikus, seda nii kaubanduses kui ka mistahes muul tööpostil.

Soovid omandada esimese töökogemuse, panna end suvel proovile ja tunda iseseisvana? Siis tule meile, nii nagu teisedki sajad noored üle Eesti – igal suvel liitub Maxima Eesti kollektiiviga mitusada noort.

Oleme Maximas juba aastaid kutsunud enda juurde suveks tööle noori, kes alles astuvad oma esimesi samme tööturul. Ja mitte ainult suvel - paindlik töögraafik on hea ja hinnatud võimalus, kuidas hakata päris oma raha teenima ja tööeluga tutvuma. Lisaks raha teenimisele on võimalik ka kulusid kokku hoida – Maxima pakub igapäevaselt omalt poolt sooja lõunat!

Foto: Maxima Eesti OÜ

Meie juures saavad noored alates 17. eluaastast võimaluse tulla ja leida uusi tuttavaid, veeta koolivaheajal kasulikult aega, omandada uusi oskusi-teadmisi ning saada ühtlasi esimene iseteenitud sissetulek.

„Seni oled tõenäoliselt näinud Maximat ja kaubandusvaldkonda laiemalt vaid ostjana. Aga ehk oleks aeg end proovile panna ja minna sõna otseses mõttes ise köögipoolele? Üllatusega võid märgata, et "tavaline" kauplus peidab endas tegelikult nii logistikat, robootikat, finantsmaailma, turundust kui psühholoogiat,“ selgitab Maxima Eesti personalijuht Lea Kimber.

Ameteid seinast seina – leia vaid endale sobiv

Esmapilgul võib küll tunduda, et töö kaubanduses on kassas istumine või lettidele kauba ladumine, kuid see pole kaugeltki nii. See on rohkematki kui liha- või salatiletis klientide teenindamine. Tegelikult on töö kaubanduses huvitav väljakutse, mis eeldab ühteaegu oskust suhelda kui ka taluda pinge- ja stressiolukorda. Samas on valdkond nii laiapõhjaline, et meil on ametikohti, kus ka väiksema suhtlemisvajadusega noored saavad end proovile panna ja teostada. Kõike seda seob kokku ütlus – kes on kord kaubanduses töötanud, see saab ülihästi hakkama kõikjal.

Foto: Maxima Eesti OÜ

„Meil on Maximas üle 20 erineva ametikoha, kus noored saavad end kas praktikakoha raames või esimesel töökohal proovile panna. Soovid töötada laos, saalis, letis või kassas? Või eelistad hoopis küpsetada, pakkida või suhelda inimestega? Loetelu on pikk - tule vaata ja koge, kuidas on töö logistikakeskuses. Mismoodi käib kontoripoolel töö turundusega tegeledes või hoopis IT-osakonnas, kus saad aidata kaasa veelgi sujuvamale iseteeninduskassade tööle või Maxima äpi uuendamisele? Valikuid on tõesti palju ning piiriks on vaid sinu võimekus, tahe, eelistus ja soovid,“ ei panda Maximas Lea Kimberi sõnul kellegi arengule kätt ette. „Teine asi suvisest töökogemusest rääkides – see pole vaid üheks suveks, vaid ootame meil käinuid alati tagasi. Kui kunagi meie juures alustanud töötaja tuleb suurema või väiksema ringiga tagasi, siis on see ainult positiivne - sõltumata ametikohast teab ta juba, mis teda ees ootab ning ta mõistab meie ühiseid rõõme ja ka muresid.“

Foto: Maxima Eesti OÜ

„Tahaksin julgustada ka kõiki neid, kes pelgavad oma eesti keele oskuse pärast – tulge kindlasti ning kolleegide abiga kõnelete palju ladusamalt kiiremini, kui arvatagi võiks. Samas on vene keele oskus äärmiselt oluline, ükskõik, millised on tuleviku karjääriplaanid. Seetõttu julgustame ka eestlasi oma keeleõpet ergutama ja nii-öelda keelekümbluskeskkonda tulema. Lisaks leiavad inglise keelt kõnelevad noored rakendust kas laos või logistikakeskuses, erialase haridusega ka kontoripoolel - võimalusi oma oskusi proovile panna on igaühele,“ lisab personalijuht.

Tullakse ikka tagasi

Maxima arvuka kollektiivi seas on üha enam noori, kes tulevad siia praktikale ning jäävad kauemakski või siis ühildavad edukalt töö ja õpingud. „18-35-aastaseid töötajaid on Maxima kollektiivis pea 900 – võime julgelt öelda, et oleme hinnatud töökoht nende noorte seas, kes hindavad vaheldusrikkust, soovivad end proovile panna ning panustada kaubandusvaldkonna olevikku ja suunata selle tulevikku,“ selgitab Lea Kimber.

TASUB TEADA!

Maxima Eestil on 81 kauplust üle Eesti ning igapäevaselt külastab Maxima kauplusi üle 135 000 inimese. Pea 4000 töötajaga Maxima Eesti OÜ tähistab sel aastal juba 20. juubelit.

Soovid end proovile panna väiksemas kodukaupluses või eelistad olla melu keskel – siis saad teha valiku nii asukohast kui kaupluse kollektiivi suurusest lähtuvalt.

  • Üle Eesti 56 X-kodukauplust (kuni 25 töötajat kollektiivis)
  • Üle Eesti 21 XX-supermarketit (50+ töötajat kollektiivis)
  • Üle Eesti 3 XXX-hüpermarketit (üle 100 töötaja kollektiivis)

Nagu eelnevalt öeldud, pakub Maxima selgi suvel suveabilistena oma kauplustes tööd sadadele noortele vanuses 17-24.

„Ei tasu peljata seda, et tööletulek paneb terve suve "kinni" – meile võib tööle tulla ka mõneks nädalaks või kuuks-paariks. Lisaks on töö graafiku alusel, nii et töö kõrvalt jääb aega ka puhata, hobidega tegeleda, sõpradega aega veeta. Abikäsi läheb aga suvisel puhkuste perioodil alati tarvis,“ selgitab Lea Kimber ja soovitab kandideerimisest huvitatutel saata oma elulookirjeldus cv@maxima.ee või helistada telefonil 5556 6287. Kes end nii kindlamalt tunneb, võib ka sõbra töövestlusele kaasa võtta – sõber on sulle toeks või leiate hoopiski ühiselt põneva suvise väljakutse. Juba esimene töövestlus ning –kogemus annavad aimu sellest, milline on elu pärast kooli ning ühtlasi panevad CV-le tugeva aluse.

Copy
Tagasi üles