Tallinna kiirabi tegeleb iga päev 3-4 külmunud inimesega

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas
Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas rääkis, et kiirabi abi vajab viimastel päevadel iga päev 3-4 külmumistunnustega inimest, kellest enamik on joobes.

«Meil on iga päev 3-4 inimest, kellel on lokaalsed külmumised, käed-jalad, või siis oleme alajahtumise tunnustega patsiendid hospitaliseerinud,» rääkis Adlas. «Suurem osa neist on olnud tänaval ja põhiliselt alkoholijoobes, aga on olnud ka mõni vanem patsient, kes on olnud kütmata korteris üksinda, naabrid on teda vaatama läinud ja kiirabi kutsunud.»

Adlas avaldas lootust, et nädalavahetusel külmetunud inimeste hulk ei suurene. «Külma ilmaga kange alkoholi tänaval tarvitamine ei ole õige,» rõhutas ta.

Peaarst soovitas inimestel kihiliselt riietuda ning nägu, suud ja kõrvu riidega kaitsta. Samuti tuleks oma vanadel ja nõrkadel sugulastel kindlasti silm peal hoida ja kasvõi nädalavahetuseks enda juurde tuua.

Adlas ütles, et ei tea, kas mõni külmakahjustustega patsient on ka jäsemest ilma jäänud, kuna patsiendi leidmise hetkel ei osata öelda, kas gangreen hakkab arenema või mitte.

«Seda saab öelda umbes nädala pärast, aga karta on, et osale tuleb kirurgilist abi anda,» lausus peaarst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles