Reitingud: EKRE rebis Reformierakonnale järele (32)

BNS
Copy
EKRE lipud
EKRE lipud Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Võrreldes maikuu küsitlusega vähenes juunis vahe kahe populaarsema erakonna vahel minimaalseks – Reformierakonda toetas 24 ja Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 23 protsenti valimisõiguslikest kodanikest, selgus ERRi tellitud Turu-uuringute ASi küsitlusest.

Veel mais oli Reformierakonna toetus EKRE omast viie protsendi võrra kõrgem – siis toetas Reformierakonda 26 ja EKRE-t 21 protsenti. Viimase kuuga langes toetus Reformierakonnale kahe ja samas kasvas EKRE-le samuti kahe protsendi võrra.

Populaarsuselt kolmas erakond oli Turu-uuringute küsitluses Keskerakond 19 protsendi suuruse toetusega. Kuu varem oli Keskerakonnal toetajaid 20 protsenti.

Neljandal kohal oli Eesti 200, keda toetas 13 protsenti. Kuu varem oli parlamendivälisel erakonnal toetajaid 15 protsenti ehk kahe protsendi võrra rohkem.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus oli juunis üheksa ja Isamaal seitse protsenti. Sealjuures oli see Isamaale viimase aasta parim tulemus Turu-uuringute küsitlustes. Isamaa toetus on kõikunud eelmise aasta maist saadik kolme ja kuue protsendi vahel.

Ülejäänud erakondade toetus jäi juunis allapoole valimiskünnist: Eestimaa Rohelisi toetas kolm protsenti ja Eesti Tulevikuerakonda üks protsent valijatest.

Kokkuvõttes toetas juunikuus koalitsioonierakondi 43 protsenti ning opositsioonierakondi 39 protsenti valimiseelistust omavatest täisealistest kodanikest. Mais oli opositsioonierakondade toetus pisut madalam ehk 34 protsenti, kuid koalitsioonierakondade toetus veidi kõrgem 46 protsendiga. Parlamendiväliste erakondade toetus oli juunis kokku 17 protsenti nagu ka mais.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles