Eksamitulemuse saab nüüd teada ka läbi nutirakenduse

BNS
Copy
Eksamid
Eksamid Foto: Marko Saarm

Haridus- ja noorteameti hallatav Eksamite Infosüsteem (EIS) on liidestatud StateOS rakendusega, mis võimaldab äpi laadinutel saada oma telefoni erinevaid süsteemist saadetavaid teateid, sealhulgas ka eksamitulemuse.

Läbi äpi on võimalik saada näiteks eksamile registreerimise kinnitusi, riigieksamite soorituskoha või eksamitulemuste teateid, edastas haridus- ja noorteamet. Riigieksamite puhul kasutas seda võimalust 1700 inimest, kellele saadeti kokku 3798 teavitust.

Testide ja hindamise osakonna juhataja Aimi Püüa sõnule tagab uus lahendus selle, et keegi ei jää vajalikust infost ilma. «Äsja selgunud riigieksamite tulemused jõudsid kiirelt noorte nutitelefoni. Sageli ei leia inimesed infosüsteemi saadetud e-kirju, sest need võivad minna näiteks rämpsposti ning eksaminand peab oma tulemust süsteemi otsima minema, samuti annab rakendus mugavalt teada, kuhu tuleb eksamit sooritama minna.»

Püüa sõnul on StateOS-i kasutamine tasuta, vajalik on vaid Mobiil-ID või Smart-ID olemasolu.

«Kui ma alguses julgesin loota 500 noort, kes liituksid, siis 1700 on uskumatult hea tulemus, arvestades, et lahendus oli äsja käivitatud. Nüüd on meil nooruslik kasutajaskond, kellele innovatiivseid teenuseid luua ning selle nimel me koostöös erinevate riigiasutuste, kohalike omavalitsuste ja eraettevõtetest teenusepakkujatega ka hetkel tööd teeme,» sõnas StateOS juht Riho Oks.

Mobiiltelefoni Eksamite Infosüsteemi teavituste saamiseks tuleb StateOS rakendus alla laadida AppStore´st või GooglePlay poest, kus kasutaja peab oma isiku tuvastama Mobiil-ID või Smart-ID abil. Täiendavalt kasutajal midagi teha ei tule ning edaspidi jõuavad infosüsteemi teavitused kiirelt telefoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles