Terras kiitis Kallase pingutust Merkeli-Macroni takistamisel (5)

Copy
Riho Terras.
Riho Terras. Foto: Euroopa Parlament.

Europarlamendi liige Riho Terras sõnas pressiteate vahendusel, et kiidab Euroopa Nõukogu otsust blokeerida Saksamaa ja Prantsusmaa riigipea algatust kohtumiseks Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

«Merkeli ja Macroni ettepanek Putiniga kohtumiseks oli lihtsalt öeldes väga halb. Nad üritasid hakata ennast Bideni kohtumisest ajendatuna upitama, kuid seda selge eesmärgita. Pärast Krimmi annekteerimist seadis Euroopa Liit viis põhimõtet Venemaaga suhtlemise osas ja need jäid õnneks sel korral püsima,» ütles Terras.

Pärast Krimmi annekteerimist peatas Euroopa Liit tippkohtumised Venemaaga. Terrase sõnul ei ole Venemaa käitumises ja retoorikas midagi muutunud, mis annaks põhjust Venemaa-suunalise käitumise muutmiseks.

«Siinkohal kiidan ma Eesti peaministri Kaja Kallase pingutust, kes seisis lõpuni selle eest, et Merkeli-Macroni puusalt tulistamine ei õnnestuks ja sellega Euroopa Liidu ühtsust ei kahjustataks. Sellised ettemõtlemata käigud näitavad, et Venemaa teemal peab kogu aeg valvas olema,» ütles Terras.

Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli ja Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni ettepanek tippkohtumiseks Venemaaga oli arutlusel 24.–25. juunil toimunud Euroopa Nõukogu kohtumisel, kus saavad kokku kõik 27 liikmesriigi riigipead.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles