Eesti suursaadik Colombias andis üle oma volikirja

Dominika Pankova
Copy
Eesti suursaadik Colombias.
Eesti suursaadik Colombias. Foto: Välisministeerium

Eile, 30. juunil andis Eesti suursaadik Colombias Urmas Eigla virtuaalse tseremoonia käigus üle oma volikirja Colombia presidendile Iván Duque Márquezile. Suursaadik Eigla resideerib Tallinnas.

Colombia kuulub esimese Ladina-Ameerika riigina NATO globaalsete partnerite hulka. Samuti on Colombia väga oluline partner Euroopa Liidule.

«Koostöö näiteks võib tuua kliimateemad, milles Colombia on oma regioonis liider,» ütles suursaadik Eigla ja lisas, et kahepoolsetes suhetes on palju potentsiaali digikoostöö edendamisel, eelkõige hästi toimiva ja koostöövõimelise e-riigi rajamisel.

Eesti eksperdid on kaasatud Colombia oma x-tee infrastruktuuride rajamise projekti. Ka president Duque Márquez tõstis esile Eesti digivõimekuse, mis pakub Colombiale suurt huvi.

«Lisaks toetab Eesti ÜRO Julgeolekunõukogu valitud liikmena pingutusi, mis aitavad kaasa rahukokkuleppe elluviimisele, kestva rahu saavutamisele ja konfliktijärgse ühiskonna ülesehitusele Colombias,» sõnas suursaadik.

Urmas Eigla on välisministeeriumis erinevatel ametikohtadel töötanud alates aastast 1999. Välisteenistuses on ta olnud Eesti suursaatkonnas Roomas, Lissabonis ning erimissioonil Brasiilias. Ta on lõpetanud Eesti Humanitaarinstituudi romanistika erialal ning täiendanud end Firenze Ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles