FOTOD Kaja Kallas arutas Jaapani välisministriga digikoostööd

Copy

Peaminister Kaja Kallas kohtus täna Jaapani välisministri Toshimitsu Motegiga, kellega arutas digikoostööd ja Eesti ettevõtjate huvi Jaapani turu vastu.

Kallas rõhutas kohtumisel, et Jaapan on Eesti jaoks Aasias üks olulisemaid partnereid, kellega meil on palju ühist. «Mul on hea meel, et välisministri tänane visiit tähistab 100 aasta möödumist diplomaatiliste suhete sõlmimisest ehk riikidevahelise sõpruse algusest.»

Peaminister lisas, et suhete edasi arendamiseks on samuti ruumi. «Meie majandussidemed on juba head, kuid koostööd on võimalik tihendada, võimalusi on nii digimajanduse, põllumajanduse kui ka tööstuse vallas. Eesti ettevõtjatel on Jaapani turu vastu suur huvi,» ütles Kallas.

Lisaks rääkisid Kallas ja välisminister julgeolekust. «Reeglitel põhinev koostöö, vaba ja avatud maailma hoidmine on meile mõlemale olulised,» ütles peaminister. «Meil oli avatud arutelu nii Läänemere regiooni kui ka Aasia julgeolekukeskkonnast, aga ka küberjulgeolekust.»

Kallas tänas Jaapanit nende panuse eest Tallinnas asuva NATO küberkaitsekoostöö keskuse töösse. Lisaks soovis ta Jaapanile edu Tokyo olümpiamängude turvalisel korraldamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles