Justiitsminister loodab leida jalgpallihalli ehituse nurjamiseks sobiva seadusepügala (4)

Copy
Justiitsminister Maris Lauri. 
Justiitsminister Maris Lauri. Foto: Madis Veltman

Justiitsminister Maris Lauri sõnul peaks olema võimalik leida mingi juriidiline nüanss, mille abil saaks takistada FCI Levadia jalgpallihalli ehitamist Maarjamäele.

«Minu arvates on see absoluutselt kohatu teha sinna jalgpalliväljak. Oli kokkulepe, et sinna võib tulla administratiivhoone, aga jalgpalliväljak sinna kindlasti ei sobi. Ma tõsiselt loodan, et Tallinna linn täidab oma kohustusi ja kokkulepet, ehk leiab sobiva koha, kuhu jalgpalliväljak rajada. Järgmine samm on see, et me vaatame kõiki juriidilisi võimalusi, mis puudutavad üldplaneeringu küsimusi ja muid selliseid asju,» ütles justiitsminister Maris Lauri (Ref) Eesti Raadio uudistele.

«Päris detailideni ei saa hetkel minna, aga minu teadmise kohaselt on võimalik siiski seda pidurdada ja ma tõsiselt loodan, et ka riigihalduse minister pingutab selle nimel, et peetaks kokkuleppest kinni ja leitaks selline lahendus, mis ei tee Eesti inimestele haiget,» lisas minister.

Levadia alustas administratiivhoone-jalgpallihalli kavandamist kolm aastat enne seda, kui riik otsustas Maarjamäele kommunismiohvrite memoriaali rajada. Pärast memoriaali valmimist leidis justiitsministeerium, et spordirajatis selle kõrvale ei sobi. Paraku oli jalgpalliklubi ajanud oma asju vastavalt seadusele ning keegi ei leidnud võimalust planeeringu menetluse lõpetamiseks, kuigi selleks oleks piisanud maaomaniku RKASi avaldusest.

Vahepeal saavutati küll kokkulepe, et Levadia ehitab administratiivhoone Maarjamäele ja jalgpallihalli kusagile mujale. Kuna kahe ehitise kulud on märgatavalt suuremad kui ühe hoone ehitamisel, siis küsis Levadia 600 000 eurot kompensatsiooni. Riigihalduse minister Jaak Aab teatas, et sellist raha Eesti riigil ei ole.

Tallinna linnavalitsus kehtestas eelmisel kuul memoriaali naabrusse kavandatava jalgpallihalli-administratiivhoone detailplaneeringu, sest neil polnud mingit juriidilist alust sellest keeldumiseks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles