Kaugsõidu autojuht saab perega koos veeta rohkem aega, kui kahesast viieni kontoritööd tegev pereisa

Copy
Foto: AloneWolf

38- aastane Tanel Diener on kahe väikese lapse isa ja kogemustega kaugsõidu autojuht. Mees teab väga hästi, et töötaja- ja peresõbralikult korraldatud töögraafikuga saab ta oma perega kvaliteetselt aega veeta ilmselt rohkem, kui kaheksast viieni kontoritööd tegev pereisa. Siin näitab eeskuju Eesti ettevõte AloneWolf.

AloneWolf, mille autod sõidavad Soome ja Rootsi vahel, on meeste töö korraldanud väga läbimõeldult. “Kaks nädalat tööl, kaks kodus, pakub just selle väärtusliku, kaks järjestikkust nädalat koos pere, laste ja koduste askeldustega,” rääkis Tanel oma kogemusest. Ta lisas, et nädalatega jõuab ta teha asjaajamised, mida nädalavahetustel või pärast viit teha ei saakski. “Püüan elukaaslast aidata, anda talle vaba aega ja samal ajal naudin ise, et saan üle pika aja mõnusalt perega aega veeta,” lausus mees ja lisas, et ilmselt muud moodi jääks lastega tegelemine ikka pigem naiste õlule, kuid graafiku alusel töötades saab perega seotud kohustusi elukaaslasega paremini jagada.

Tanel on autojuhina töötanud juba aastast 2006, kui lõpetas tegevteenistuse. Vahepeal on loonud pere, kus kasvavad 5-aastane tütar ja 7-kuune poeg.

Pikk kodusolek on boonus nii endale kui elukaaslasele

AloneWolfis ongi mees juba viiendat aastat. Varasemalt on ta autojuhina töötanud ka teistes ettevõtetes, kuid graafik peab olema tema sõnul ikkagi paigas, mis tänast tööandjat ka esile toob. “Ei piisa ainult sellest, et sul on seadusejärgsed pausid ja mõni päev töö, mõni kodus. Pigem selge ajajaotus, mis tähendab ka pikemat kodusoleku aega,” rääkis mees omast kogemusest ja kutsus häid autojuhte meeskonnaga ühinema. Lähemat infot soovitas ta tegevjuhilt Andrus Laulilt juba otse küsida andrus@alonewolf.ee

Äraolekul on pere videokõne kaugusel

Taneli sõnul on rasked ka eemaloleku ajad, kuid kojutulekud seda rõõmsamad. “Jällenägemise rõõm on see, mis on ikka väga tore,” rääkis Tanel ja lisas, et eks tänapäeval on perega kontaktihoidmiseks viise väga palju, kõik on näha ja kuulda videokõne kaugusel. “Käega katsuda ei saa, aga keegi sust mööda ei kasva,” lisas ta.

Mitu põlve rekamehed ja õnnelik lapsepõlv

Tanel on juba mitmendat põlve rekamees. “Mäletan isa rõõmsaid kojutulekuid. Siis sai küll ühendust vähem hoida, polnud sellist tehnikat veel, aga isaga koos sai alati palju tehtud. Isa nägi maailma ja võttis mindki vahel sõitu kaasa, kui juba suurem olin,” meenutas Tanel oma enda lapsepõlve helge sõnaga.

Kas kodus olemise aega saab ikka nautida või läheb sõna otseses mõttes puhkamise nahka? Selle peale tunnistab mees ausalt, et esimesel päeval oled rampväsinud, aga see läheb ruttu üle. “Kodus puhkab end kiirelt välja ja saab juba järgmine päev tegusal aega veeta,” lisas Tanel ning soovitab kõigil, kel autojuhipaberid olemas ja plaan perega rohkem aega veeta, uurida AloneWolfi karjäärilehelt infot siin.

Copy
Tagasi üles