Korilus toetab toitlustust

Tiit Efert
Copy
Margit Välja näitab, kui heleda lihaga võib olla Kolga lahest püütud metsik lõhe.
Margit Välja näitab, kui heleda lihaga võib olla Kolga lahest püütud metsik lõhe. Foto: 2 × Tiit Efert

Võtsime Korilase Kööki pidava Margit Väljaga ette jalutuskäigu Salmistu rannas, et korjata loodus­ande ning rääkida korilusest ja toitlustusest, millega ta on seotud juba teismeeast peale.

Salmistul on tal praegu võimalus elu nautida, see paik on kaunis, kus Margitile meeldib varahommikuti taimi korjamas käia. „Metsas jalutamine maandab pingeid ja laeb positiivsusega,” ütles ta ja asus esimesena korjama hapuoblikaid, supi tarbeks. „Lehed on suured ja praegu on viimane aeg, sest oblikhape muutub mürgiseks,” rääkis ta. Korjamas käib ta nii endale kui ka oma toitlustusettevõtte tarbeks. Margit kasutab enda tegevuse tutvustamiseks kaubamärki Korilase Köök.

Haapsalust pärit Margit on 16. eluaastast töötanud toitlustuses. Ühel hetkel aga tundis ta, et ei taha enam teiste unistusi täita. Ettekandajana alustanud tütarlapsest oli saanud restorani juhataja. See oli närvesööv aeg. Vastutus terve kollektiivi eest ja puudunud töötajate asendamine põletas ta täiesti läbi. Nii hakkaski ta koduköögis omal käel toitu valmistama ja pakkuma. Kokandust õppinud ta ei ole, ta peab ennast uurijaks ja iseõppijaks. Mõne kursuse on ta siiski Tallinna Teeninduskoolis läbinud. Ta peab väga tähtsaks kvaliteetset toitumist. Rohkem hakkas ta selle peale mõtlema siis, kui ta 12 aastat tagasi esimese lapse sai. Hästi oluliseks muutus toidu puhtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles