Soome vaatab täna üle piiriületamise tingimused

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tallinki laevad.
Tallinki laevad. Foto: Konstantin Sednev

Soome valitsus otsustab täna, kas jätkab järgmisest nädalast piirikontrolliga. Kui sellega otsustatakse jätkata, siis praegused reeglid, sealhulgas töörändele, kehtivad Eestist saabujatele edasi. Turismi eesmärgil aga pääseksid Soome jätkuvalt vaid vaktsineeritud või viimase kuue kuu jooksul koroonaviirust põdenud inimesed.

6. juulil kehtestas Soome valitsus uued muudatused ning otsustas, et alates 12. juulist loeb Soome madala nakatumisriskiga riikideks selliseid, kus nakatumisnäitaja 100 000 inimese kohta 14 päeva jooksul on alla 10. 

«Nendest riikidest saab Soome siseneda vabalt ja mingeid piiranguid ei rakendata. Eesti nakatumisnäitaja on kõrgem, seega see otsus Eestile ei kehti,» selgitas välisministeeriumi meedianõunik Sarah Adamson. 

Praeguste reeglite järgi saavad Eestist, EList ja Schengeni riikidest vabalt Soome reisida vaktsineeritud ning viimase kuue kuu jooksul koroonaviiruse läbi põdenud inimesed. 

«Teistel reisijatel peab olema Soome sisenemiseks põhjus, näiteks tööränne või perekondlik põhjus ja lisaks tõend 72 tunni jooksul enne Soome saabumist tehtud negatiivse koroonatesti kohta või tõend vähemalt 14 päeva enne riiki sisenemist saadud ühe vaktsiinidoosi kohta,» lisas Adamson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles