ELU KOOS KUNSTIGA Ingrid Allik: «Minu jaoks on olulised emotsionaalsed väärtused»

Marika Agu
, Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse kuraator
Copy
Keraamik Ingrid Allik oma kodus. Taamal paistavad Laura Põllu tikandid, laual Leena Kuutma ja Ingridi süles on Tiina Kaljuste keraamiline objekt.
Keraamik Ingrid Allik oma kodus. Taamal paistavad Laura Põllu tikandid, laual Leena Kuutma ja Ingridi süles on Tiina Kaljuste keraamiline objekt. Foto: Eero Vabamägi

Kui kunstimuuseumites töötavad koguhoidjad, siis kunstnik Ingrid Allik oleks justkui oma elu koguhoidja. Tema kodus leidub peale tema enda tööde rikkalikult keraamilisi esemeid, mille autoreid ta teab ja tunneb. Elu jooksul kogunenud igapäevaesemeid kasutab ta tihti oma näitustel. Kõik on loomulikus ringluses ning piiride tõmbamine elu ja kunsti vahel nõuab pingutust. Või milleks seda tehagi?

Elu koos kunstiga on Ingridi loomingu esimene impulss, alustala ja aines. Keraamikuna katsetab ta mitmesuguste savide, glasuuride ja põletustehnikatega, sidudes originaalobjekte leidobjektidega. Üks on sujuvalt seotud teisega, kuid selline materjalide, tekstuuride ja kujundite kombinatsioon on võimalik ainult Ingridi käes. Selle tulemusena jutustab ta meile lugusid materjalikultuuri muutustest eri põlvkondades ning kultuurides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles