Kohtla-Järve lõpetas õpilaste priiküüdi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed bussi ootamas. Foto on illustratiivne.
Koolilapsed bussi ootamas. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohtla-Järve linnavalitsus muutis poole õppeaasta pealt reegleid ega kompenseeri alates 1. jaanuarist enam koolilaste sõidukulusid.

Õppeaasta algul väljastasid Kohtla-Järve koolid õpilastele tõendi, mis võimaldas ühest linnaosast teise kooli sõitvatel lastel kasutada õppetöö ajal ühissõidukeid tasuta. Detsembris saatsid õppeasutused aga kodudesse laiali kirjad teatega, et 1. jaanuarist on priiküüt läbi ning lastevanematel tuleb sõidukulud endil kanda, soetades lapse tarvis 120 krooni maksva kuupileti või ostes bussipileti soodushinnaga 5 krooni, kirjutas Põhjarannik.

Tammiku gümnaasiumi direktori Valentina Kutuzova sõnul said koolid linnavalitsuselt sellise korralduse direktorite nõupidamisel. «See pani nii meid kui lastevanemaid nördima,» märkis ta.

Korrastab linnaliiklust

«Jah, see on linnavalitsuse otsus,» kinnitas Kohtla-Järve aselinnapea Jüri Kollo, kelle sõnul lõpetati õpilaste sõidukulude kandmine vajadusest korrastada linnaliiklust. «Seda tehakse ju pidevalt,» nentis ta. «Ega siis siianigi sõit tasuta polnud, lihtsalt linn maksis selle transpordifirmale kinni.»

Kohtla-Järve linnavalitsuse transpordispetsialist Anna Štšepkina nentis, et 1. jaanuarist tehtud muudatus lähtub ühistranspordiseadusest, mille kohaselt antakse õpilasele sõidusoodustust kuni 50 protsenti pileti täishinnast.

Vana-Ahtmes elava kahe põhikoolis käiva lapse ema sõnul on soodushinnaga kuupiletist vähe kasu, kui 7. liini bussi graafik ei võimalda lapsel hommikul õigeks ajaks Tammiku gümnaasiumisse jõuda. «Kuna lapse päevik oli hilinemismärkustest juba punane, ei jäänud meil muud üle kui pista talle hommikuti marsruuttakso jaoks kümme krooni pihku,» nentis ema, kelle sõnul polnud kasu ka lastevanemate 20 allkirjaga pöördumisest linnavalitsuse poole bussigraafiku muutmiseks.

Haridus- ja teadusministeeriumi nõuniku Riho Raave kinnitusel on põhikoolis käivate laste vanematel õigus nõuda koolisõidu kulude hüvitamist, kui lapse koolitee on pikem kui kolm kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles