Väidetavas alkoholijoobes Eesti suursaadikut ei lubatud lennuki peale (2)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Suursaadik Heiti Mäemees ja Kasahstani president Nursultan Nazarbajev.
Suursaadik Heiti Mäemees ja Kasahstani president Nursultan Nazarbajev. Foto: Välisministeerium

Heiti Mäemeest, Eesti suursaadikut Nur-Sultanis, ei lubatud Varssavi lennujaamas Kasahstani pealinna suunduva lennuki peale. Meedia väitel oli põhjuseks maski kandmisest keeldumine ning agressiivne käitumine.

Evropeyskaya Pravda kirjutas RMF24-le tuginedes, et Frederic Chopini nimelises lennujaamas ei lubatud Mäemeest pühapäeva õhtul lennukile, kuna suursaadik oli väidetavalt alkoholijoobes ning käitus agressiivselt, mille tõttu pidid vahele tulema turvatöötajad. Lisaks keeldus ta maski kandmast.

Veidi hiljem, politsei saabudes, käitus diplomaat juba rahulikult ning oli ka maski ette pannud. Diplomaatilise passi näitamise järel lahkus ta lennujaamast.

Välisministeeriumi kommunikatsioonijuht Aari Lemmik kinnitas Postimehele, et suursaadik jäi lennukist maha maski kandmisega seotud arusaamatuse tõttu. Võimalikku alkoholijoobes olekut ning agressiivset käitumist ta kinnitada ei saanud. Uue pileti ostmise kõrval mingeid sanktsioone Mäemehele ei järgne, küll peab ta aga andma välisministeeriumile selgitusi. «Reeglid on täitmiseks kõigile,» rõhutas Lemmik ja lisas, et ka Mäemees ise kahetseb juhtumit.

54-aastane Mäemees on suursaadik Kasahstanis, Kirgiisi Vabariigis, Tadžikistanis ja Türkmenistanis alates 2017. aastast. Enne seda oli tema püsitöökoht just Varssavis, kus ta töötas suursaatkonnas nõunikuna.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles