Roheliste peasekretäriks sai Ain Kabal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Kabal
Ain Kabal Foto: Margus Ansu

Erakond Eestimaa Rohelised volikogu kinnitas eile erakonna peasekretäriks Ain Kabali, kellelt erakond ootab abi õigusloomeprotsessi hoogustamisel ning partei piirkondlikul arengul.

Viimased kuus aastat on Kabal tegutsenud väikesi ja keskmiseid ettevõtjaid koondavas ühingus EVEA, kus ta oli aastatel 2005-2007 president, praegu asepresident, teatas erakond.

«Astun ametisse Eesti ja erakonna jaoks pingelisel ajal. Noor erakond vajab edasist ülesehitust, et selgelt ja jõuliselt väljendada rohelisi ühishuvisid: rohkem demokraatiat kodanikuühiskonda, kogukonnad au sisse, tõhusat ning säästlikku majandust, kaasa arvatud energiatootmine ja -tarbimine,» märkis Kabal.

«Ain Kabal on erakonna ning inimlikke põhiväärtusi toetav ning neist lähtuv peasekretär, mis kasvava ja areneva organisatsiooni jaoks on oluline,» ütles erakonna esimene eestkõneleja Marek Strandberg.

Tema sõnul saab peasekretäri töö olema pingeline, sest tänavu on ees kahed valimised ning muu hulgas ka erakonna õigusloomeprotsessi hoogustamine ja piirkondlik areng.

Rohelised loodavad oma tegevuse korraldamisel ning eesmärkide saavutamisel ära kasutada Kabali kogemusi õigusloome ning suure liikmeskonnaga organisatsioonide juhtimise vallas, kaasamaks muuhulgas ettevõtjaid rohelise ilmavaate teenistusse.

1962. aastal sündinud Ain Kabal on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteadukonna ning õppinud samas aspirantuuris.
Tööalaselt on Kabal juhtinud mitmeid keskmise suurusega advokaadibüroosid ning osalenud aktiivselt Eesti ettevõtluskliimat parandanud õigusloomeprotsessides.

Viimase 15 aasta jooksul on Kabal olnud mitmete ettevõtete ja mittetulundusühingute juhatuse või nõukogu liige, näiteks Harju Elekter, Narva Ärinõuandla, Harju ettevõtlus- ja arenduskeskus, Kanal 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles