Petturid püüavad vaktsineerimiskeskuses süstita koroonatõendit saada

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Vaktsineerimine Tondiraba jäähallis. Tondiraba vaktsineerimiskeskuses on sel nädalal olnud paar inimest, kelle registreerimine tuli tühistada, kuna nad ei läinud süsti saama.
Vaktsineerimine Tondiraba jäähallis. Tondiraba vaktsineerimiskeskuses on sel nädalal olnud paar inimest, kelle registreerimine tuli tühistada, kuna nad ei läinud süsti saama. Foto: Tairo Lutter

Saamaks koroonapassi on Eestis väidetavalt mitmel korral kasutatud petuskeemi, kus inimene registreerib vaktsineerimiskeskuses oma tuleku, kuid süsti ei tee, vaid suundub otse vaktsineeritute ootealale, pärast mida pettur lahkub, vahendab ERRi uudisteportaal

Vaktsineerimisjuht Marek Seer kinnitas, et informatsioon vastab tõele ning on kahetsusväärne, et sellised asjad juhtuvad: «Vaktsineerimiskeskused vaatavad seda töökorraldust üle ja püüavad neid võimalusi eos elimineerida».

Eldredi tervishoiuteenuste juhi Veronika Žukova sõnul väiksemates kohtades selline pettus võimalik ei ole, sest kõigil tulijatel jõutakse silma peal hoida. Küll aga olevat sel nädalavahetusel Proto keskuses toimunud vaktsineerimisel olnud juhus, kus vaid registreeritud inimene püüdis ootealale istuma minna, kuid Žukova sõnul ei jäänud see märkamata ning inimene suunati vaktsineerija juurde. 

«Kui inimene tuleb ja tahab petta ja tuleks läbi registratuurist, saab märke, et ta on meile saabunud, siis see ei ole piisav,» ütles Medicumi õendusjuht Andra Õismaa, selgitades, et teine märge vaktsineerimise kohta tehakse pärast süsti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles