OTSEPILT Poolteist tundi vestlust: SDE fraktsioon kohtub Tarmo Soomerega (7)

Postimees
Copy
Reformierakonna Riigikogu fraktsioon ja juhatus kohtusid Tarmo Soomerega
Reformierakonna Riigikogu fraktsioon ja juhatus kohtusid Tarmo Soomerega Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni saadikud kohtuvad täna presidendikandidaadi Tarmo Soomerega, et saada lähemalt aimu tema seisukohtadest ja väärtushinnangutest. Avalikkus saab teisipäeval kell 10 algavat arutelu jälgida otseülekandes.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Indrek Saar lausus, et riigikogu esimees Jüri Ratas on pakkunud akadeemik Soomere välja võimaliku presidendikandidaadina, ehkki Soomere on tunnustatud teadlane, on tema seisukohad riigi- ja ühiskonnaelu teemadel nii sotsiaaldemokraatidele kui laiemale avalikkusele seni üsna tundmatud. 

«Seepärast korraldame selle kohtumise avalikuna. Sotsiaaldemokraadid soovivad aidata kaasa võimaliku presidendikandidaadi tutvustamisele Eesti inimestele. Me ei otsusta ju mitte üksnes seda, kas võimalik kandidaat sobib meie saadikutele, vaid seda kas ta sobib Eesti riigipeaks,» ütles Saar.

«Sotsiaaldemokraatidel on akadeemikule ridamisi olulisi küsimusi. Loodetavasti annab see kohtumine esmase ülevaate Soomere tõekspidamistest seoses presidendi põhiseadusliku rolli ja ülesannetega ning avab ka laiemalt tema arusaamu ja väärtushinnanguid,» märkis Saar.

Sotsiaaldemokraatide kohtumine Soomerega kestab poolteist tundi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles