Miks tasub kaaluda kasutatud Apple seadmete soetamist?

Copy
Foto: Upgr8 OÜ

Kas tead, mis muutub maailmas, kui ostad uue telefoni või arvuti asemel kasutatud toote? Õhk jääb puhtamaks ja raha taskusse samal ajal kvaliteedis kaotamata! Kuidas nii?

Iga tehnikaseadme tootmisele kulub energiat ja mida võimsam on elektroonika seda rohkem seda kulub. Euroopa standardite järgi on igal elektroonikat tootval tehasel ja tootel teada CO2 emissiooni mõju peamiselt läbi kahe teguri: tootmine ja kliendini toimetamine. Näiteks ühe uue nutitelefoni valmistamise tõttu paisatakse õhku keskmiselt 20-40 kg CO2-te. Sülearvuti tootmisel on see number suisa 10 korda suurem, 250-450 kg.

Taaskasutamise kasuks otsustades jääb selline saastamine ära, sest iga seadme uuesti ringlusesse võtmiseks ei ole vaja selle asemele toota uut. Boonuseks on seegi, et taaskasutatava toote hind on soodsam, kuid elektroonika on samaväärne uuega!

Upgreat ostab kokku kasutatud seadmeid, taastab ja leiab uue omaniku

Kõik tooted, mis jõuavad müüki Upgreat (veebi)poodi, läbivad eelnevalt põhjaliku kontrolli kokku viies etapis. Seadmele teostatakse tehnikute poolt viimse pisidetailini viidud tehniline ning ka visuaalne kontroll, millele vajadusel järgneb originaalosadega teostatud remont. Kriitilise pilguga vaadatakse ja kontrollitakse üle nii telefonide ja arvutite välimus kui ka funktsionaalsus. Lisaks teostavad tehnikud tarkvara diagnostika, puhastavad ja hooldavad seadet. Tehnikud kontrollivad veel eraldi sedagi, et seade ei oleks lukus või mustas nimekirjas, et need sisaldaksid ainult originaalosi ja ei oleks vedelikukahjustusega.

Vedelikukahjustust näeb kahte moodi: Apple seadmetel on andurid, mis muudavad vedelikku saades värvi. Vahest aga tekib vedelikujälg vaid elektroonikaplaadile ja väliselt kõik toimib, kuid sellist seadet Upgreat müüki ei suuna, kuna vedelikkahjustus on kaval – see võib seadet mõjutama hakata ühe päeva või alles 1 aasta pärast.

Foto: Upgr8 OÜ

Kaasa antakse ka garantii

Pärast tööde lõppu kontrollitakse seadmed üle, et kõik töötaks nii nagu vaja. Upgreati müüdav seade peab vastama kliendi ootustele ja ehk enamgi veel! Veelgi enam ei pea kliendid pelgama, et pärast kasutatud seadme ostu ja mõne probleemi ilmnemist nad murega üksi jäetakse. Kliendile annab Upgreat kaasa 1-aastase garantii. Interneti poest tellides ostame seadme tagasi või vahetame probleemide korral välja 14 päeva jooksul. Garantii ei kehti akule, kuid akule ei kehti garantii ka uut seadet ostes.

Upgreat kasutab oma seadmetes tihti uusi vahetatud originaalakusid või kliendile öeldakse täpselt, mis seisus kasutatud aku mahutavus hetkel on. Seega tehingud on ausad ja läbipaistvad ning kliendidki rahul – suisa 9 klienti 10st on rahul Upgreatis müüdavate seadmete välimuse ja tehnilise seiskorraga!

Foto: Upgr8 OÜ

Kas saan oma vana seadme Upgreatile maha müüa?

Upgreatis müüdavad seadmed pärinevad peamiselt kahest kohast – koostööpartneritelt ja klientidelt endilt. Koostööd tehakse Valge Klaari ja iDeal kaubamärkidega nii Eestis, Lätis kui Soomes. Samuti ostetakse seadmeid tagasi tavaklientidelt. Kasutatud Apple seadme eest pakub Upgreat kliendile raha 48h jooksul ning seade on võimalik Upgreati saata Smartposti või Omnivaga üle Eesti. Loe tagasiostu kohta lähemalt upgreat.ee/seadmete-tagasiost/.

Uuele ringile minevaid telefone ja arvuteid pakkuv Upgreat alustas tegvust 2020 aasta lõpus. Selle pooleaastase tegevusaja jooksul on leitud uued omanikud juba mitmele tuhandele seadmele ning see kõik on andnud üle 500 000 Kg CO2 emisiooni kokkuhoidu.

Tule tutvu Upgreat pakutavaga veebipoes https://upgreat.ee/ või külasta esinduspoodi Tallinnas, Mustamäe tee 3a. Pood on avatud E-R 9-18 ja L 11-17

Copy
Tagasi üles