Salakaval oht – ärevus ründab!

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Silja Siller, coach ja joogaõpetaja
Silja Siller, coach ja joogaõpetaja Foto: Madis Veltman

Augusti algusega muutus palju. Mitte ainult ilm ja kohustus taas maski kanda. Muutus täielikult ühiskonna rütm. Kõikjal kasvab ärevus, mille viskasime paariks kuuks pead liiva alla peites peast.

Tundlikumad natuurid teavad, et võti on laiemas ruumis meie ümber, mis mõjutab selle kõiki liikmeid. Tark oleks otsida viise abstraktset ärevust maandada enne, kui see kahju teeb. Sest paratamatult teeb.

Kõige lihtsam lahendus on muidugi süüdistama asuda – korraks see maandava illusiooni tõepoolest tekitab. Vähemalt saab enda pealt ära, lühikeseks ajaks hakkab tuntavalt kergem. Kõike, mis on lihtne, tehakse palju, ehkki see ei aita. Vahet pole, kas mustaks lambaks ristitakse riik, partner või naaber...

Armsad sõbrad, ärge tehke. Püüdke leida viis, kuidas tekitada enda ümber jalatäis rahulikku ruumi, olgu ajad meie ümber millised tahes. See on kasulik oskus, mis hoiab ja aitab sind alati. Aastaid praktiseerinud joogaõpetaja ning taskuhäälingu Heaolu jutud eestvedaja Silja Siller annab nõu, kuidas seda teha.

Kas ärevust on inimesel endal võimalik maandada?

Jaa, väga lihtsate liigutustega. Liikumine aitab vabastada kehas kõik emotsioonid, ka ärevust.

Kui ärevus on suur, siis intensiivne pingutus on nagu põgenemine, see leevendus on ajutine. Tegelikult tekitad kehas nii veel rohkem stressi juurde. Hoopis rahu leidmine on see, mis vabastab. Lihtsalt võta endale aeg ja hakka tegema. Need harjutused pole keerulised, aga aitavad. /Loe edasi, siin on neli väga mõjusat harjutust ja kolm rahustavat hingamist, mis tõesti toimivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles