nädala kodu Aiandusideede labor Tori vana vaksali ümber

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
1927. aastal arhitekt Leon Johansoni projekti järgi ehitatud raudteetööliste elamust ja seda ümbritsevast aiast on saanud võluv maakodu.
1927. aastal arhitekt Leon Johansoni projekti järgi ehitatud raudteetööliste elamust ja seda ümbritsevast aiast on saanud võluv maakodu. Foto: Madis Veltman

Kümmekond aastat tagasi hakkas diplomeeritud tekstiilikunstnik ja aianduse asjatundja Lylian Meister otsima maale pelgupaika ja nägi kinnisvaraportaalis veetleva arhitektuuriga hoone müügikuulutust.

Ehkki toona oli 1927. aastal arhitekt Leon Johansoni projekti järgi ehitatud raudteetööliste elamu üpris rohtukasvanud ja räämas, valdas tekstiili- ja aiakujunduskunsti armastavat naist kohale saabudes seletamatult kodune tunne ja vanast jaamast paremat paika ta enam ei leidnudki.

Juba esimesel kevadel rajas naine oma uude valdusse põllumaa, kus ta kasvatab köögivilja, maitsetaimi ja lilli üheskoos. Järgmistel suvedel jätkas silmapaistvate maastikuarhitektuuri projektide autor sama joont ka õuealal, kus kujundas taimekastidesse lopsakad Tootsi peenrad.

Tunamullune aasta tekstiilikunstnik ja mullu puuviljanduse alal magistrikraadi kaitsnud Lylian Meister oma maakodu trepil Tori jaamas.
Tunamullune aasta tekstiilikunstnik ja mullu puuviljanduse alal magistrikraadi kaitsnud Lylian Meister oma maakodu trepil Tori jaamas. Foto: Madis Veltman
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles