Marko Mihkelson: praegu avaneb võrdluspilt Saigon 1975 ja Kabul 2021 (7)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Marko Mihkelson. FOTO: Tairo Lutter
Marko Mihkelson. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

USA strateegid on Afganistaniga seoses teinud kuskil suure vea ning toimuv ei mõju julgustavalt neile riikidele, kes loodavad jätkuvalt Ühendriikide toele, leiab riigikogu liige ja väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (Reformierakond).

Ta avaldas Postimehele arvamust, et Talibani niivõrd õnnestunud pealetungi taga võib olla mõni väline jõud, näiteks Pakistani või kellegi teise näol. «Mõelgem veidi: olümpiamängude lõppfaasis algab selline massiivne ja väga edukas Talibani operatsioon, mis on jõudnud olukorda, kus Kabuli langemine on tundide küsimus,» märkis Mihkelson.

Kuidas Afganistani arengud mõjutavad Eestit? Mihkelsoni sõnul annab julgeoleku halvenemine, eriti sellistes strateegilistes piirkondades nagu Lähis-ida või Afganistan, kindlasti ka mujal tunda. «Kindlasti see ei mõjuta positiivselt ka selle läbi, et meie väga oluline ja peamine liitlane Ameerika Ühendriigid on sellises keerulises olukorras nagu nad täna on, kus sisuliselt kogu maailma ees avaneb võrdluspilt 1975 Saigon ja 2021 Kabul,» tõi Mihkelson võrdluseks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles