Eakatekodu juht: meie juurde on elama asutud ka välismaalt

Copy
Foto: Pihlakodu

Pihlakodu eakatekodud Viimsis, Tabasalus ja Tallinnas Nõmmel asuvad värskelt valminud hoonetes ning säravad uusima sisustuse ja töövahenditega, kuid see ei tähendaks midagi inimesteta, kes iga päev elanike heaolu ja turvatunde eest hoolt kannavad. Pihlakodu juht Merike Merirand avab tagamaid, kuidas pakutakse ööpäevaringselt kõrge kvaliteediga hoolt ja hoolitsust.

Mis motiveerib teid hommikul ärkama ja Pihlakodu juhtima?

Kunagi jõuab pea igaühel meist kätte see hetk, mil igapäevaselt on vaja rohkem hoolt ja tähelepanu, kui ise endaga toimetulekuks tarvis. Mind motiveerib mõte, et selles olukorras peab olemas olema kvaliteetne ja samas ka kodune lahendus, kus minust hoolitakse. Seda soovin endale tulevikus ja seda me Pihlakodus pakumegi.

Mille üle Pihlakodus olete eriti uhke?

Üks meie põhimõtteid on kindlasti teha rohkem, kui pelgalt seadused nõuavad, ja anda endast kõik, et meie elanikel oleks väga mugav, mõnus olemine. Aga erilist rõhku paneme oma meeskonnale. Pihlakodudes on tööl nõutust suurem hulk hoolduspersonali, et pakkuda inimestele rohkem tähelepanu ja parimat hooldust. Meil on füsioteraapia, massaaž, loovterapeut, hingehoidja, jututajad ja sellele lisaks ka juuksur, maniküüri- ja pediküüriteenus ning muud iluteenused. Ma olen uhke kogu meie personali üle, kelle meelest pole see lihtsalt töö, vaid vastutus inimeste ees, võimalus teha inimesed enda kõrval õnnelikumaks.

Foto: Pihlakodu

Väidetakse, et Pihlakodu on keskmisest hooldekodust pisut kallim. Kas see on tõsi, kuidas põhjendate?

See sõltub, millise "keskmisega" võrrelda. Kui panna skaalale samal tasemel eakatekodud - uued hooned, moodne sisu, maitsev toit, palju lisateenuseid ja muidugi professionaalne meeskond - siis tuleb vaadata analooge väljapool Eestit. Nendega võrreldes on Pihlakodu kindlasti pigem soodne või isegi väga soodne. Seda kinnitab ka huvi teistest riikidest - meil on olnud elanikke, kes on kolinud Eestisse ja just meie juurde, näiteks mitmed eakad väliseestlased. Sõna levib, sel suvel on huvi tundnud mitmed soomlased. Aga see hind on arusaadav, kui liita kokku kõik teenused, mida meie juures elamine sisaldab ja vahel imestan isegi, kuidas sellise kohatasu eest nii head teenust pakkuda suudame. Muidugi on tõsi ka see, et Pihlakodu ei pruugi kõigile taskukohane olla, aga seda muuta ei ole meie võimuses ja eks nii on paraku igas valdkonnas.

Teie elanikud saavad valida hooldusabi vajadusest põhinevalt erinevaid tubade vahel ning pakute Eestis esimesena sviite. Mis on sviitides teisiti?

Sviidid on meie uusimas Viimsi Pihlakodus ja nagu nimigi ütleb, on need tavalistest tubadest avaramad ja rohkemate võimalustega. Neil on eraldi sissepääs, pisike kööginurk ja omaette terrass päikseliste ilmade nautimiseks. Sviidid on mõeldud privaatsust hindavatele inimestele, kes saavad enamiku ajast iseseisvalt hakkama. Lisaks sviitidele on meil muidugi ka tavatubasid, mis on samuti mugavad ja igati tänapäevase moodsa sisustusega.

Foto: Pihlakodu

Kuidas saaksin veenduda, et Pihlakodu on mu lähedase jaoks parim eakatekodu?

Oma silm on kuningas! Tuleb kohale tulla ja vaadata, meie töötajad võtavad huvilisi hea meelega vastu. Selleks tuleb külastusaeg kokku leppida konkreetse eakatekodu juhiga. Eakatekodude juhtide kontaktid leiate siit.

Copy
Tagasi üles