Kaljulaid: Moldoval on 30 aasta parim võimalus ise oma saatust kujundada (2)

Copy
Moldova president Maia Sandu ja president Kersti Kaljulaid
Moldova president Maia Sandu ja president Kersti Kaljulaid Foto: Mattias Tammet / Vabariigi Presidendi Kantselei

President Kersti Kaljulaid kohtus täna Kiievis Moldova presidendi Maia Sanduga ja avaldas Moldovale jätkuvat toetust demokraatia arendamisel, ettevõtluse toetamisel ja ka koroonavaktsiinide tarnimisel. 

«Suuresti tänu teile on Moldoval nüüd 30 aasta parim võimalus ise oma saatust ja edulugu kujundada. Sellist võimalust ei teki tihti, nii et kasutage seda võimaluste akent sihikindlalt,» lausus Kaljulaid täna Kiievis Moldova presidendi Maia Sanduga kohtudes.

Kaljulaidi hinnangul on Moldova valinud hea tee, alustades õigusriigi ülesehitamisest: «Korras õigussüsteemiga riik tõmbab ligi palju rohkem investeeringuid, mis omakorda aitab tõsta elanike elatustaset ja heaolu,» lausus Eesti riigipea.

Moldova president Maia Sandu kohtus Kersti Kaljulaidiga
Moldova president Maia Sandu kohtus Kersti Kaljulaidiga Foto: Mattias Tammet / Vabariigi Presidendi Kantselei

Moldova on üks peamisi Eesti arengukoostöö sihtriike. Eesti toetab Moldovat demokraatia arengus ja heade valitsemistavade tugevdamisel, ettevõtluse toetamisel maapiirkonnas ning hariduse edendamisel. President Kaljulaid kinnitas, et Eesti jätkab Moldova toetamist kõigis nendes valdkondades ning lisaks nüüd ka Covid-19 vaktsiinide tarnimisel.

«Õigusriigi ülesehitamine, põhivabaduste tagamine ja reformide läbiviimine on eelkõige Moldova inimeste huvides, kuid mida tihedamalt olete seotud Euroopa Liidu majandus-ja väärtusruumiga, seda tõenäolisemalt võib tulevikus ka tekkida võimalus ühineda Euroopa Liiduga. Eesti jagab hea meelega oma kogemusi reformide läbiviimisel ja vabadusi toetava õigusruumi ülesehitamisel,» kinnitas Kaljulaid kohtumisel. 

Kohtumisel räägiti ka piirkonna julgeolekust ja koostöövõimalustest digivaldkonnas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles