Võimalikud krüptokaevandamise pettused Androidis

Copy
Foto: CCP Marketing

Krüptovaluutadest on saanud jaeinvestorite seas peamine vara kogu maailmas. Vaatamata hiljutistele kõikumistele krüptovaluutade, nagu näiteks Bitcoini, väärtuses, leiavad paljud küberkurjategijad uusi võimalusi krüptovaluuta abil raha teenimiseks. Lookout Thread Lab’i uuringute kohaselt kasutatakse üle 170 Androidi rakenduse, sealhulgas 25 Google Play rakendust, selleks, et petta krüptokasutajaid üle kogu maailma. Enamus neist rakendustest on Android-nutitelefonide jaoks tasuta, neid reklaamitakse kui krüptovaluuta pilvekaevandamise teenuseid. Pärast põhjalikku uurimist ja analüüsi on nad jõudnud järeldusele, et kogu krüpto pilvekaevandamise kontseptsioon on pettustega seotud turusektor. Lisaks on need rakendused seadnud sihtmärgiks rohkem kui 93 000 krüptorahakotti, et varastada raha seadusliku makseprotsessi abil, mis ulatub vähemalt 350 000 USD-ni. Seetõttu on Google need rakendused Google Play’st eemaldanud, et kaitsta Androidi kasutajaid selliste petuskeemide kasutamise eest. Kui soovite bitcoini kaevandamise kohta rohkem teada saada, võite külastada aadressi chesworkshop.org.

Alates rakenduse ostmisest kuni võltsitud uuenduste ja teenuste ostmiseni oli neil rakendustel juurdepääs kasutajate isikuandmetele, et teha mitmeid pahatahtlikke tegevusi. Lisaks kasutasid mitmed kurjategijad sarnast ärimudelit nende rakenduste väljatöötamiseks, et kuvada ebaolulist reklaami, filtreerida juhtimisserverisse välja isikuandmeid ning saata kasutajatele tekstisõnumeid. Lühidalt, selle asemel, et pakkuda kasutajatele neile lubatud teenuseid, ei teinud nad midagi peale raha kogumise. Tehniliste erinevuste alusel on need rakendused klassifitseeritud kahte erinevasse tüüpi: BitScam ja CloudScam.

Krüptokaevandamise areng muudab pettuse lihtsamaks

Krüptokaevandamine kasutab arvutusprotsesse, et teha keerukaid finantsarvutusi krüptovaluuta tehingute kontrollimiseks. Kui tehing on lõpule viidud, premeeritakse krüptokaevureid väikese koguse krüptorahaga. Üks levinumaid kaevandamisstrateegiaid hõlmab kaevandamisbasseine, mis nõuavad, et üksikisikud panustavad arvutusvõimsust, et saada sama kogus krüptoraha, mida nad on panustanud.

Pilvekaevandamist tuntakse kaevandamisbasseinide arenguna. See pakub lihtsat ja mugavat plaani, mis muudab selle vaatamata erinevatele küberturvalisuse riskidele realistliku väljanägemisega krüptokaevandamisteenuseks. Sarnaseid skeeme tutvustatakse ka arvuti- ja mobiilikasutajatele, et varastada raha nende krüptorahakottidest.

Kuidas BitScam ja CloudScam töötavad?

Krüptokaevandusrakendustel on tõenäoliselt kõrgkvaliteetne kood, mis järgib turvalist kodeerimistava. Kuid BitScami rakendused töötatakse välja raamistiku kaudu ilma mis tahes eelneva kodeerimisteadmise ja -kogemuseta. Enamus BitScami ja CloudScami rakendusi ei ole tasuta saadaval, et võimaldada petturitel rakenduste müügi kaudu raha teenida. Lisaks pakuvad need rakendused tellimusi ja tasulisi teenuseid krüptokaevandamiseks Google Play rakendusesisese arveldussüsteemi kaudu, mis aktsepteerib maksmisel nii Bitcoini kui ka Ethereumi.

Raha ei millegi eest: pahatahtlikud tegijad kasutavad ära krüptohullust

Vaatamata CloudScami ja BitScami rakenduste kustutamisele Google Play’st on petturid Androidi kasutajate jaoks kolmandate osapoolte rakenduspoodides turule toonud uued rakendused. Nende rakenduste taga olevad pahatahtlikud tegijad on kogunud üle 350 000 USD, varastades rakenduste müügi kaudu umbes 300 000 USD. Teisest küljest genereeriti ülejäänud summa kuni 50 000 USD krüptovaluutade kaudu, pakkudes ohvritele võltsitud uuendusi ja teenuseid.

Petistel õnnestus tuhandete dollarite teenimine kasutades tavapärast krüptovaluutaturgu. Vaatamata krüptovaluuta väärtuse tõusule aja jooksul, ei ole konkreetset viisi, kuidas kaitsta Androidi kasutajaid selliste krüptovaluuta kaevandamise rakenduste ostmise eest.

Kolm ettevaatusabinõu krüptokaevandamise rakenduse ostmisel Androidi kasutajatele

Järgmised näpunäited aitavad Androidi kasutajatel teha kindlaks krüptopettureid krüptokaevandusrakenduste taga.
 
• Rakenduste tingimuste läbivaatamine aitab tuvastada võltsitud teavet. Lisaks ei ole mitmetel kelmusrakendustel enne rakenduse installeerimist mingeid tingimusi.
• Rakenduse arendajate kohta lisateabe hankimine võimaldab kasutajatel rohkem selgust saada. Näiteks aitavad rakenduste arendajate sertifikaadid või tõendavad dokumendid hõlpsamini teada saada, kas need on autentsed või mitte.
• Teiste kasutajate arvustuste lugemine rakenduse kohta muudab pettuste tuvastamise lihtsamaks.

Kui soovite teada saada, kuidas tagada turvalisus krüptokaevandamise pettuste vastu Androidis, võtke Bitcoini kohta lisateabe saamiseks ühendust Bitcoini kasumirakendusega.

Copy
Tagasi üles