Linnahalli juht: katuseürituse korraldajad eirasid kokkulepet (5)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Andrei Novikov.
Andrei Novikov. Foto: Madis Veltman

Tallinna Linnahalli AS nõukogu esimees Andrei Novikov ütles, et 2016. aastal läbi viidud ekspertiisi põhjal oli 1000 inimese lubamine Linnahalli katusele täiesti ohutu.

«Eile õhtul Linnahalli juures toimunud üritus ei vastanud sellele, mida ürituse korraldaja Linnahalliga kokku leppis ega vastanud ka Vabariigi Valitsuse seatud reeglitele, mida ürituse korraldaja kohustus järgima,» ütles Novikov.

Nõukogu esimees ütles, et droonide ilutulestiku korraldaja sõnul pidi Linnahalli katusele tulema kuni 1000 inimest, et õhus toimuvad droonishow´d vaadelda ning selleks lubati ala piirata ja vaktsineerimispasse kontrollida. Novikovi sõnul polnud nad teadlikud, et linnahalli katusel korraldatakse ka NOEPi kontsert.

«Tegelikult toimus hoopis teistsugune üritus, milleks toimunu põhjal otsustades ei olnud valmis ka korraldaja ise,» ütles Novikov. 

Novikov teatas pressiteate vahendusel, et 2016. aastal läbi viidud ekspertiisi põhjal oli 1000 inimese lubamine Linnahalli katusele täiesti ohutu, kui korraldaja tagab hajutatuse ja sissepääsu kontrollib.

«Kui inimesed Linnahalli katusel jalutavad, ei ole see jätkuvalt ohtlik ning juurdepääsu Linnahalli katusele ei ole praegu kavas piirata. Jäähalli katuse kandekonstruktsiooni moodustavad täisseinalised terastalad, millele toetuvad raudbetoonpaneelid, seetõttu võib dünaamiline tegevus katusel kutsuda esile n-ö silla efekti, mida võib tunda näiteks Nõmme sillal või Pae pargi sillal,» ütles ta.

«Peame kindlasti selgust saama, mis asjaoludel nii suur rahvahulk kokku kutsuti ja kuidas sai juhtuda, et korraldaja lubas üritusel jätkuda ka pärast seda, kui piiratud alale oli ilma kontrollimata sisse läinud teadmata hulk inimesi,» lükkas Linnahalli juht kivi korraldajate kapsa aeda. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles