GALERII Tabasalu uue hariduskompleksi avas minister Kersna (1)

Copy

Harku vallas avati tarkusepäeval Tabasalu hariduslinnakus kaks kooli – Tabasalu kool ja Tabasalu gümnaasium. Kell 10 alanud avaaktusel pidas kõne haridus- ja teadusminister Liina Kersna. 

Uues gümnaasiumis ei ole fikseeritud õppesuundi ega mooduleid. «Me pakume koostöös partneritega (kõrgkoolid, kutsehariduskeskused, riigigümnaasiumid ja eriala spetsialistid) mitmekesiseid valikaineid, mille seast saab iga õpilane valida aineid vastavalt oma huvidele ja eesmärkidele,» selgitab kool. 

Ühtlasi lubatakse, et õppetöö mahus kajastuvad ka kodutööd ning õpilaste aktiivsus ja ettevõtlikkus väljaspool kooli.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna sõnul loob põhikooli, riigigümnaasiumi ja spordikeskuse ühes linnakus paiknemine mitmekülgsemad õppimisvõimalused. Vastavatud kooli direktorina alustab tööd Grete-Stina Haaristo.

Kompleks läks maksma üle 15 miljoni euro. Kogusummast moodustab Tabasalu kooli ja spordihoone maksumus ligi 8,8 miljonit eurot ning Tabasalu gümnaasiumi õppehoone ligi 6,4 miljonit eurot. Põhikooli ja spordihoone ehitamist rahastati Harku valla eelarvest ning gümnaasiumihoone rajamist nii riigieelarvelistest kui ka Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest, teatas Harku vallavalitsus.

«Kolmapäeval avatud Tabasalu hariduslinnaku puhul on tegu Harku valla ajaloo suurima haridusinvesteeringuga, millega loodi meie lastele ja õpetajatele väga head tingimused nii õppimiseks kui ka õpetamiseks,» ütles Harku vallavanem Erik Sandla.

Valminud haridushoonetes on ruumi kokku enam kui 10 000 ruutmeetrit. Põhikool ja spordihoone on ehitatud kuni 550 õpilasele ning haridus- ja teadusministeeriumi tellimusel Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) poolt rajatatud gümnaasiumihoone on ehitatud kuni 360 õpilasele.

Riigigümnaasiumi hoone ehitusleping sõlmiti RKAS-i ja Astlanda Ehituse vahel, põhikooli ning spordihoone ehitusleping Harku vallavalitsuse ja Astlanda Ehituse vahel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles