Müüki jõuab Friedrich Akelile pühendatud hõbemünt

BNS
Copy
Välisminister Friedrich Akel saatjatega saabununa Rahvasteliidu Täiskogult Genfist 10.10.1936. Vasakult: pr. Akel, välisministeeriumi sekretär Kotsar, saadik B.Dailide, välisministri abi A. Rei, administratiivosakonna direktor D.Treude, välisminister dr. Fr. Akel, preili Asta Akel, protokolliülem E. Kirotar, preili Liia Akel.
Välisminister Friedrich Akel saatjatega saabununa Rahvasteliidu Täiskogult Genfist 10.10.1936. Vasakult: pr. Akel, välisministeeriumi sekretär Kotsar, saadik B.Dailide, välisministri abi A. Rei, administratiivosakonna direktor D.Treude, välisminister dr. Fr. Akel, preili Asta Akel, protokolliülem E. Kirotar, preili Liia Akel. Foto: Fotis

Neljapäevast jõuab müüki riigimehe Friedrich Karl Akeli 150. sünniaastapäevale pühendatud hõbemünt.

F. K Akelile pühendatud meenemünti müüakse ainult Omniva e-poes. Mündimüük algab e-poes neljapäeval kell 13. Ühe mündi hind on 45 eurot ja nimiväärtus 15 eurot. Mündi tiraaž on 3000.

Üks ostja saab korraga soetada kuni kolm münti ja münte broneerida ei saa. Kuna koroonaleviku risk on kõrge, siis postkontorid ja Eesti Panga muuseumipood meenemünti ei müü.

Mündil on fragment Friedrich Karl Akeli portreest ja tema allkiri Eesti lipu taustal. Hõbemündi kujunduse autor on Kristo Kooskora. Münt vermiti Leedu rahapajas.

Akel oli arst, diplomaat, välisminister ja 1924. aastal ka riigivanem. Tema juhitud valitsuse üks saavutus oli riigi rahandusliku olukorra kindlustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles